A baloldali szavazóknak is kínos Fekete-Győr András interjúja
2021. április 21. 22:45

Az elmúlt két évtizedben komoly szellemi leépülés volt tapasztalható a baloldalon, amelynek egyik emblematikus példája Fekete-Győr András Partizánnak adott interjúja. A Momentum miniszterelnök-jelöltje még az életkorával kapcsolatos kérdésre sem tudott kielégítő választ adni, azt sem tudta megmondani, hogy 2006-ban vagy 2010-ben hány éves volt. Deák Dániel a Magyar Nemzetnek készített elemzésében rámutat: a Momentum elnökének rendkívül kínos interjúja jól rávilágított arra, hogy a baloldali politikusok csupán üres kommunikációs paneleket tudnak felmondani, hosszú távú és koherens vízió megfogalmazására nem képesek.

A baloldal mondanivalója választásról választásra kimerül abban, hogy Orbán Viktor távozását követelik, ezen túl nem tudnak érdemi víziót, jövőképet megfogalmazni – jelentette ki lapunknak a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Deák Dániel szerint mindez főként annak köszönhető, hogy az elmúlt két évtizedben komoly szellemi leépülés volt tapasztalható a baloldalon, amelynek egyik emblematikus példája Fekete-Győr András, aki miniszterelnök-jelöltként még az életkorával kapcsolatos kérdésekre sem tudott kielégítő választ adni egy interjú során.

Mint azt lapunk is megírta, hebegett-habogott, sokszor teljesen tanácstalannak tűnt Fekete-Győr András a Partizánnak adott interjúban, amelyben olyan alapvető kérdésekre sem tudott válaszolni, hogy mit jelent az ellenzék egységesülése. A pártelnök egyebek mellett Gyurcsány Ferenc politikai múltjáról, köztük a hírhedt őszödi beszédről alkotott véleményéről sem tudott számot adni, majd az interjú által keltett negatív visszhang hatására a közösségi oldalán kezdett magyarázkodni.

Deák Dániel úgy véli, a Momentum elnökének rendkívül kínos interjúja jól rávilágított arra, hogy csupán üres kommunikációs paneleket tudnak felmondani a baloldali politikusok, hosszú távú és koherens vízió megfogalmazására nem képesek. Mindez már a baloldali szavazók számára sem kielégítő, hiszen ők is szeretnék látni, hogy egy esetleges hatalomátvételt követően hogyan tudnának stabilitást és kiszámíthatóságot garantálni az ország számára. Jelenleg ezt egyáltalán nem látják, így nem meglepő, hogy a legfrissebb felmérések szerint a koronavírus-járvány okozta krízishelyzet ellenére sem tudott érdemben növekedni a baloldali pártok támogatottsága, míg a Fidesz–KDNP továbbra is magabiztosan vezeti a pártok népszerűségi versenyét.

– Nincs ez így például Németországban, ahol a CDU/CSU támogatottsága mélyponton van, és egyre reálisabb az esélye annak, hogy az őszi szövetségi választást követően már nem lesznek kormányzati pozícióban – hívta fel a figyelmet a vezető elemző, hozzátéve: meglepő, hogy mindezek fényében Karácsony Gergely a német járványkezelést tartja követendő példának, a közösségi oldalán például a teljesen üres német oltási pontokat posztolgatja mintaként.

– Ahogyan Fekete-Győr András botrányos interjúja, úgy Karácsony Gergely bejegyzése is komoly felháborodást váltott ki a baloldali szavazók körében, ami ugyancsak rámutat a baloldali kommunikáció teljes csődjére.

Ha tovább folytatják ezt a valóságtól egyre nagyobb mértékben elszakadó kommunikációt, akkor a 2022-es parlamenti választáson nemcsak a bizonytalan szavazókat nem tudják majd megszólítani, de még az ellenzéki szimpatizánsok egy részének szavazatáról is lemondhatnak – véli Deák Dániel. A Medián legújabb felmérése szintén jól mutatja, hogy mennyire elszakadt a baloldal az emberek valóságérzékelésétől, hiszen a Karácsony Gergely korábbi munkahelye által készített közvélemény-kutatásából világosan kiderült, az emberek többsége elégedett a kormány járványkezelésével, sőt az oltási programot is rendkívül sikeresnek tartják.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Igazi ünnep a kulturális intézmények újbóli megnyitása
    Igazi ünnepnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szombaton Lakiteleken azt, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével újra megnyithatnak a magyarországi közművelődési és kulturális intézmények.
  • Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt
    Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt, kiderült, hogy ha baj van, nem lehet a baloldali pártokra számítani – erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a rádióban. A WHO éppen egy hete mondta ki, hogy hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina, a baloldali politikusokat azonban a nemzetközi szakértők állásfoglalása sem győzte meg – hangzott el az M1 Híradójában.
  • Karácsony Gergely bejelentkezett
    Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson.
MTI Hírfelhasználó