Medián: Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki kormányfőjelölt
2021. április 21. 23:24

A Medián a HVG megbízásából készített újabb felmérést a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelöltjeinek népszerűségéről.

A Medián április 8–10-ei adatfelvételen alapuló, 1000 fős reprezentatív felmérését azok körében végezte, akik a következő választás után kormányváltást szeretnének – adta hírül a lap. Pár napja a Medián meglepő felmérést tett közzé, melyben először a parlamentbe jutási küszöb fölött jelezte a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot. 

A jelenlegi állás szerint Jakab Péter Jobbik-elnök került az első helyre, a korábbi favorit, Karácsony Gergely pedig a második helyre csúszott vissza.

A harmadik helyen is változás történt, mert Hódmezővásárhely polgármestere, Márki Zay Péter megelőzte Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát, a DK jelöltjét. Jelen állás szerint legkevesebben Fekete-Győr Andrásra, a Momentum elnökére szavaznának, ami annak fényében is érdekes, hogy a népszerűségét végletesen megtépázó, elhíresült Partizán-interjú előtt érkeztek be az adatok. 

A Závecz Reserach már március végén Jakab Pétert nevezte meg a legnépszerűbb kormányfő-jelöltnek.ahol a második helyen holtversenyben állt Dobrev Klára és Karácsony Gergely főpolgármester.

mandiner.hu
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó