Koronavírus - Varga Judit: képmutató a nyugati kettős mérce
2021. április 22. 22:04

A képmutató nyugati kettős mérce miatt szólalt fel Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

A "Kettős mérce Berlinből" című bejegyzésében azt írta: Angela Merkel német kancellár egy szerdai panelbeszélgetésben Manfred Weberrel az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakcióvezetőjével együtt bírálta azokat az országokat, amelyek az Európai Gyógyszerügynökség lassú és átláthatatlan ellenőrzését megelégelve engedélyeztek keleti vakcinákat.

Varga Judit kiemelte: el is tekintve attól a ténytől, hogy a keleti vakcinák - amelyeket a legjobb magyar szakemberek vizsgáltak - ugyanolyan hatékonyak és biztonságosak, mint nyugati társaik, akkor sem lehet megfeledkezni arról, hogy márciusban még maga Angela Merkel mondta: ha nem lesz európai szintű Szputnyik vakcina beszerzés, "Németország a maga útját járja majd" - idézte a kancellár szavait a miniszter.

"Hogy is van ez? Magyarország nem járhatja a saját útját, csak Németország?" - tette fel a kérdést Varga Judit, aki szerint "az igazán nagy csavar a történetben", hogy csütörtökön Michael Kretschmer CDU-s szász miniszterelnök oroszországi látogatása során bejelentette: Németország a nyár folyamán 30 millió dózis Szputnyik V oltóanyag vásárlását tervezi.

Mindeközben a magyar lakosság több mint egyharmada már megkapta a koronavírus elleni vakcina legalább első adagját - emelte ki a miniszter, megjegyezve: ez nem sikerülhetett volna, "ha Brüsszelre várunk".

A magyar vakcinabeszerzés sikerességét igazolja, hogy egyre több tagállam, így Németország is nyit a keleti oltóanyagok felé. A képmutató nyugati kettős mércén pedig elég csak mosolyognunk - írta Varga Judit.

MTI - Facebook
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó