Előrehozhatja a baloldal az előválasztást
2021. április 23. 00:42

Mindenképpen lesz előválasztás, ha kell, polgári engedetlenség által – így reagáltak a baloldali pártok arra a hírre, hogy a kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet. Az előválasztást szervező civilek képviselője szerint előre is hozhatják az eseményt nyárra, ugyanis ha futballmérkőzéseket lehet rendezni, a baloldali eseménynek sem lehet akadálya – derül ki az ATV Híradó riportjából.

Mint ismert, a kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet, erről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be egy törvényjavaslatot kedd este. A baloldali összefogás szerint az előválasztás megtervezésekor számoltak azzal, hogy a kormány a járványhelyzettől függetlenül is megpróbálja megnehezíteni az előválasztás megszervezését. Magyar György, az előválasztást szervező Civil Választási Bizottság elnöke az ATV-nek arról beszélt, hogy fel vannak készülve minden eshetőségre.

Azt javasoltuk, hogy esetleg június–júliusra célszerű lenne az előválasztás első fordulóját előrehozni, hiszen a miniszterelnök a futballrajongáságból fakadóan kinyitja a fővárost. Beenged hatvanezer embert a stadionokba, jönnek a külföldiek, tehát akkor nem lehet hivatkozni pandémiára – fejtette ki Magyar.

A DK szóvivője az ATV Startban azt mondta, hogy előválasztás mindenképpen lesz. – Polgári engedetlenségi mozgalmat kell hirdetni. Az emberéletek tiszteletben tartása és megóvása mellett – mondta Barkóczi Balázs. Arra a kérdésre, hogy az mit jelent, úgy válaszolt: a jelenléti nyilvános voksolást is meg fogják tartani, a választóknak megadják a lehetőséget, hogy találkozzanak a legesélyesebb ellenzéki jelölttel. Hogy megismerjék őket személyesen, megismerjék a programjukat és kiválasszák őket személyesen – tette hozzá.

Az elmúlt napokban Kecskemét és Székesfehérvár kormánypárti polgármestere is arról írt közösségi oldalán, hogy városuknak a jelenlegi kritikus helyzetben nem előválasztási kampányra, hanem nyugalomra van szüksége, így azt kérték, hogy a baloldal ne tartson előválasztást.

MNO - atv.hu
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó