Beíratási körkép az Érsekújvári járás magyar iskoláiból
2021. április 23. 09:02

Mint ismeretes, a 2021/2022-es tanévre rendhagyó módon a legtöbb iskolában online valósult meg a beiratkozás. Több helyen elmondták, hogy igen sajnálatos ez, mert a nagy izgalommal készülő gyerekek nem ismerhették meg leendő második otthonukat, ahol – mindenki reménye szerint – már nem távoktatásos módszerrel kezdődik a tanév szeptemberben.

Valamennyi iskolából az igazgatók telefonon adott tájékoztatója alapján kaptam meg az adatokat, azzal a megjegyzéssel, hogy az iskolakezdésig még lehetnek változások.

Volt, ahol jelezték, hogy a problémákkal teli idei oktatás miatt lesznek, akik ismétlik az első évfolyamot, de ez főleg a nagyobb létszámú iskolákban fordul elő.
Az Érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolába 50 kisdiákot írattak be, jelenleg 389 tanulójuk van az intézménynek. A párkányi Ady Endre Alapiskolában 73 az újonnan beíratott gyermek száma. Muzslán az Endrődy János Alapiskolában 23 diák kezdi ősszel az első évfolyamot. Ipolyszalkán a Turczel Lajos Alapiskolában 14 új kisdiákkal kezdik a tanévet. Kéménden a Petőfi Sándor Alapiskola 19 új kisdiákot vár szeptemberben. A szímői Jedlik Ányos Alapiskola 19 elsőssel kezdi az évet ősszel. Az udvardi Majthényi Adolf Alapiskolában 24 elsős lesz szeptembertől.

Besenyőn sajnos már csak 1-4 évfolyamban, összesen 17 diák tanul. A következő tanévre 5 kisdiákot írattak be. A két kisiskola közül Nánán 6 új diákkal bővül a létszám.

DE

felvidek.ma
Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó