KFOR kiképzés tartalékosoknak Hajdúhadházon
2021. április 23. 10:37

Megkezdődött az MH KFOR Kontingens 25. váltásába jelentkezett önkéntes tartalékos katonák lőgyakorlata az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi lőterén, április 22-én, csütörtökön.

A kétnapos kiképzésen egyéni és kötelék lőgyakorlatokat is végrehajtanak a katonák. Utóbbin a lőgyakorlat vezetők nem csupán a lövészeti eredményeket értékelik, hanem a rajparancsnok munkáját, valamint a raj mozgását is.

ÖTT KFOR 25 váltás éleslövészet (19)

„A misszióra készülő tartalékos katonák a jelenleg Koszovóban tartózkodó állományt fogják váltani. Feladatukat augusztus-szeptember hónapban kezdik meg és fél évig tartózkodnak kint. Rendelkeznek a kellő létszámmal és fegyverzettel ahhoz, hogy bármilyen őket ért támadást el tudjanak hárítani. Feladataik közé fog tartozni többek között az, hogy esetleges zavargások kitörésekor tömegoszlatást hajtsanak végre” – mondta dr. Varga Csaba István őrnagy, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj törzsfőnöke.

ÖTT KFOR 25 váltás éleslövészet (1)

„Azért jelentkeztem a misszióra, mert érdekel, hogy milyen lehet külföldön magyar katonaként szolgálatot teljesíteni. A legtöbben most lépünk be a katonai életbe. Jó látni azt, hogy nagyon sok hölgy társam van, akik jelenleg éppen géppuskával gyakorolnak. Rendkívül felkészült kiképző állományunk van, akik nem csak megtanítani, de megszerettetni is képesek voltak velünk ezt a hivatást” – árulta el.

ÖTT KFOR 25 váltás éleslövészet (26)

A tartalékos rendszer újbóli megalakulása óta ez lesz az első olyan alkalom a Magyar Honvédségnél, amikor kötelékszinten csatlakoznak területvédelmi tartalékosok is a hivatásos és szerződéses állományhoz misszióban.

Kép: Kertész László

Balatoni Kitti

honvedelem.hu
Címkék:
 • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
  Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
 • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
  A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
 • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
  Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó