Közbiztonsági akció a Boráros téren
2021. május 4. 10:25

Kéthetes akció kezdődött a IX. kerületi Boráros tér megtisztításáért, rendbetételéért - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Ugrásra kész a Petőfi híd és a Boráros tér felújítása, BKK-nak még elmondhatod mit csináljanak

Kép: budapestkornyeke,.hu

Először - hétfőn éjjel és kedden kora reggel - nagygépekkel a teret és az aluljárót tisztították meg.
   
A közös közbiztonsági és köztisztasági akció - amelyben a BKK mellett a Budapesti Közlekedési Zrt., a IX. kerületi Rendőrkapitányság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. és a Menhely Alapítvány vesz rész - a teret használó gyalogosok és utasok bejelentései alapján indult - tudatták. Jelezték, hogy a tér kedvezőtlen megítélésében nagy szerepe van a rossz közbiztonsági helyzetnek, a szabályokat megszegő emberek viselkedésének, a hajléktalan emberek jelenlétének és a nagy mennyiségű szemétnek.
   
A közleményben idézték Borsi Dávidot, a BKK kommunikációs vezetőjét és szóvivőjét, aki azt mondta, tudják, hogy "pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a kialakult helyzetet, a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. A közös akció mégis fontos és jó irányba tett lépés." Közölte azt is, hogy az akciót szeretnék rendszeres időközönként megismételni.
   
Emlékeztettek, hogy márciusban az Örs vezér terét tették rendbe, a Széll Kálmán tér rendszeres takarításának és rendészeti ellenőrzésének köszönhetően pedig Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja is "élhetőbbé válik".
 

MTI
Címkék:
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó