Májusban újra várja a nézőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház
2021. május 4. 19:24

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások részleges feloldása után májusban ismét várja a nézőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház - közölte kedden az MTI-vel az intézmény.

huntheater.ro

Májusban Henrik Ibsen Nóra című drámája lesz három alkalommal is látható Nagy Botond rendezésében.

Nagy Botond: a színház az, ahol nem tudsz átmenni az út másik oldalára

Nagy Botond – maszol.ro

Két alkalommal a Lát(hatatlan) című kollázs-előadás lesz műsoron Leta Popescu rendezésében, és szintén két alkalommal Visky András Pornó - Feleségem története című dokumentumjátéka Árkosi Árpád rendezésében.

Árkosi Árpád – szinhaz.org   

Május 21-én tartja a színház az idei évad első közönség előtti bemutatóját, amely ősbemutató is lesz egyben. George Orwell Állatfarm című regényét Lénárd Róbert alkalmazta színpadra, és Puskás Zoltán rendezi, a zenét Erős Ervin és Klem Dávid jegyzi. A nagytermi előadás még két alkalommal lesz megtekinthető május folyamán.
   
A program a Huntheater.ro oldalon böngészhető.
   
A májusi nyitás azt követően vált lehetővé, hogy Kolozsváron gyors ütemben csökken az új fertőzések aránya. A színház február elején is nyitást hirdetett, de akkor csak pár napig maradt három ezrelék alatt a fertőzési ráta, így visszatértek a korlátozások, és a meghirdetett előadásokat nem tudták megtartani.
   
A jelenleg érvényes szabályok mellett a színház az ülőhelyek 30 százalékára fogadhat nézőket, akiknek az előadás teljes ideje alatt maszkot kell viselniük.
   
Az intézmény tájékoztatása szerint az idén vásárolt és fel nem használt jegyek felhasználhatók a májusi előadásokon.

MTI
Címkék:
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
  • Piros-fehér-zöldben a stadionok
    Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval. Az intézmény ezzel csatlakozott ahhoz az egyre népesebb táborhoz, mely kiáll az ellen, hogy Magyarországot politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva lehessen provokálni.
  • Az EU-nak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén
    Az Európai Uniónak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén, és a 47 tagállamot, köztük a mind a 27 uniós tagországot magában foglaló Európa Tanács féléves magyar elnöksége jó alkalmat kínál, hogy felhívjuk ezekre az elmaradásokra a figyelmet - jelentette ki szerdán Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó