Májusban újra várja a nézőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház
2021. május 4. 19:24

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások részleges feloldása után májusban ismét várja a nézőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház - közölte kedden az MTI-vel az intézmény.

huntheater.ro

Májusban Henrik Ibsen Nóra című drámája lesz három alkalommal is látható Nagy Botond rendezésében.

Nagy Botond: a színház az, ahol nem tudsz átmenni az út másik oldalára

Nagy Botond – maszol.ro

Két alkalommal a Lát(hatatlan) című kollázs-előadás lesz műsoron Leta Popescu rendezésében, és szintén két alkalommal Visky András Pornó - Feleségem története című dokumentumjátéka Árkosi Árpád rendezésében.

Árkosi Árpád – szinhaz.org   

Május 21-én tartja a színház az idei évad első közönség előtti bemutatóját, amely ősbemutató is lesz egyben. George Orwell Állatfarm című regényét Lénárd Róbert alkalmazta színpadra, és Puskás Zoltán rendezi, a zenét Erős Ervin és Klem Dávid jegyzi. A nagytermi előadás még két alkalommal lesz megtekinthető május folyamán.
   
A program a Huntheater.ro oldalon böngészhető.
   
A májusi nyitás azt követően vált lehetővé, hogy Kolozsváron gyors ütemben csökken az új fertőzések aránya. A színház február elején is nyitást hirdetett, de akkor csak pár napig maradt három ezrelék alatt a fertőzési ráta, így visszatértek a korlátozások, és a meghirdetett előadásokat nem tudták megtartani.
   
A jelenleg érvényes szabályok mellett a színház az ülőhelyek 30 százalékára fogadhat nézőket, akiknek az előadás teljes ideje alatt maszkot kell viselniük.
   
Az intézmény tájékoztatása szerint az idén vásárolt és fel nem használt jegyek felhasználhatók a májusi előadásokon.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó