Koronavírus - Ukrajnában ismét gyorsult a fertőzés terjedése
2021. május 6. 12:18

Ukrajnában csütörtökre megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint hatezer, a megelőző napinál csaknem 3500-zal több új koronavírusos beteget jegyeztek fel, és a halálos áldozatok száma is több mint kétszer annyi lett, mint a megelőző napokban.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 6038 új esettel 2 097 024-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 374-gyel 45 451-re. A megelőző napokban még 160 körüli volt az elhunytak száma. Eddig 1 711 709-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint 14 ezren, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem 8700-zal, 339 864-re.

Kórházba 1849 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napokban számuk 1500 körüli, illetve az alatti volt.

A legtöbb új beteget, 622-őt az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Közben csütörtöktől újabb régiók kerültek át a legsúlyosabb járványhelyzet szerinti "vörös" besorolásból enyhébb kategóriába - tájékoztatott Oleh Nemcsinov kabinetminiszter a kormány válságstábjának szerdán meghozott döntéséről. Ez alapján már csak három "vörös" besorolású régió maradt, melyek az ország keleti részében vannak: Szumi, Poltava és Zaporizzsja megye. A legenyhébb, "sárga" kategóriában van a főváros és Kárpátalja mellett 11 megye - vagyis az ország fele -, 9 pedig "narancs" besorolású.

MTI
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó