Palkovics Portóban a kkv-k támogatásáról
2021. május 7. 21:10

Magyarországon a kis- és közepes vállalatok (kkv) a gazdaság nagyon meghatározó részét képviselik, és a kormány gazdaságpolitikájának központi eleme a támogatásuk - mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Portóban azon a találkozón, amelyen Varga Judit igazságügyi miniszterrel közösen az európai kis- és közepes vállalatokat képviselő szövetség főtitkárával, Véronique Willems-szel tárgyalt a szociálpolitikai témákkal foglalkozó európai uniós csúcstalálkozó alkalmából.

A találkozóról a közmédiának nyilatkozva Palkovics László a szektorral kapcsolatos fejlesztendő területek közül kiemelte az innovációs, megújulási képességet, amely magában foglalja a saját termékfejlesztést és a kutatásokat is. Hangoztatta, hogy Magyarország kiemelt hangsúlyt szeretne fordítani a kutatás-fejlesztésre a kkv-k esetében a következő uniós költségvetésben. Emellett meg kell teremteni azt a támogatói környezetet is, amelyhez ezek a vállalatok fordulni képesek. Az egyetemek - különösen a vidékiek - átalakításánál ezért az egyik fontos szempont volt, hogyan tudnak a régió ilyenfajta innovációs szolgáltatójává válni - fejtette ki a miniszter.
   
A fejlesztendő területek közé tartozik a kkv-k digitális képessége is. Ezen a területen Magyarország nem áll túlságosan jól, értékelhető digitális vállalatirányítási rendszerrel például a kis- és közepes vállalatoknak csak a 17 százaléka rendelkezik. Az állam segíteni igyekszik nekik, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium ennek keretében elindította azt a portált, amelyen a vállalkozók hamarosan információkat érhetnek el arról is, hogyan tudnak hozzájutni digitális vállalatirányítási rendszerhez - mondta el Palkovics László.
 

MTI
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó