Migránsbűnözés – Bakondi: mindennapos az embercsempészek elfogása
2021. május 7. 22:15

Magyar területen mindennapos az embercsempészek elfogása - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György közölte: idén eddig 292 embercsempész ellen indult büntetőeljárás. Az elfogott migránsok száma meghaladja a 32 ezret.
   
Az embercsempészet világméretű, jól jövedelmező üzlet, azt a kibocsátó országokban pénzért is szervezik - tette hozzá.
   
Beszélt arról is: a nemzetállamok gondoskodnak a területükön élők biztonságáról, a közbiztonságról, a közegészségügyről, a nemzetbiztonságról, a járvány miatti korlátozások, szigorítások pedig különösen fékezően hatottak a határsértők mozgására. Most azonban sok országban lazítások jönnek, ami kedvez a határsértőknek.
 

MTI
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó