Ferenc pápa: Mindenki férhessen hozzá a vakcinához!
2021. május 8. 23:41

Ferenc pápa a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának a felfüggesztése mellett foglalt állást szombaton. – Mindenkinek biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához – mondta a katolikus egyházfő a Vax Live nevű jótékonysági koncert nézőihez címzett videóüzenetében. A koncert célja, hogy megünnepelje a reményt, amelyet a koronavírus elleni vakcinák jelentenek az embereknek, és támogassa az oltóanyagok eljuttatását a rászorulókhoz.

Üzenetében Ferenc pápa kiemelte: a társadalomnak olyan gyógyírra van szüksége, amely nemcsak a tüneteket, hanem a baj gyökereit is kezelésbe veszi. – A beteg gyökerek közé tartozik az individualizmus vírusa, amely közönyössé teszi az embereket mások szenvedésével szemben – hívta fel a figyelmet. – Ennek a vírusnak az egyik variánsa a nacionalizmus, amely megakadályozza például az oltóanyagok nemzetközi elosztását. Egy másik variánsa az, amikor a piac vagy a szellemi tulajdon törvényeit feljebbvalónak tartjuk a szeretet és az emberiség egészségének a törvényeinél – tette hozzá.

A katolikus egyházfő egy befogadó, igazságos és fenntartható gazdasági modell szükségességét hangsúlyozta. – A világjárvány mindannyiunkat válságba taszított, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nem leszünk már ugyanazok, mint a krízis előtt – mutatott rá. – Vagy jobban, vagy rosszabbul jövünk ki belőle – tette hozzá.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó