Vizes Eb - A LEN hálás a magyaroknak
2021. május 9. 16:38

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke köszönetét fejezte ki a magyaroknak, hogy "ebben a különleges helyzetben" hétfőtől otthont adnak a vizes Európa-bajnokságnak.

"A LEN rendkívül hálás a magyar kormánynak a hihetetlen támogatásért, különösképpen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki a sport igaz barátja. Egyúttal köszönet a Magyar Úszó Szövetségnek a legnagyobb eseményünk megszervezéséhez ebben a különleges helyzetben" - nyilatkozta a LEN elnöke, Paolo Barelli a szervezet felvezető közleményében.

 A szinkronúszók, műugrók, nyíltvízi- és medencés úszók kontinensviadala hétfőn rajtol, és a koronavírus-járvány miatt buborékrendszerben rendezik meg az eseményt két helyszínen, a Duna Arénában és a Lupa-tavon. Az Eb-n rekordot jelentő 51 ország 1100 sportolója vesz részt.

Magyarországon rendezték 95 évvel ezelőtt az első kontinensivadalt is, az ország összesen ötször volt házigazda, négyszer Budapest, egyszer Debrecen révén, most először azonban fedett körülmények között versenyeznek majd Európa legjobbjai - leszámítva természetesen a nyíltvízi úszókat.

A kontinensviadal első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók küzdelmeit a Lupa-tavon bonyolítják le. A medencés úszók Európa-bajnokságára május 17-étől kerül sor.

MTI
Címkék:
  • A központi Soros-szervezet szorgalmazta a pedofiltörvény átcímkézését
    A Soros-hálózat hatékonyságát meglehetősen jól szemlélteti, hogy a pedofiltörvénnyel összefüggésben milyen gyorsan aktivizálódott, miként alakította a globális lapokban megjelenő írásokat, véleményeket, illetve az, hogy néhány óra alatt képes volt homofóbtörvénnyé címkézni a magyar jogszabályt.
  • Gulyás: 5,5 millió beoltottnál eldobhatjuk a maszkot
    Megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember elérése esetén - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.
  • Orbán Viktor: Ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény
    Az új magyar szabályozás arról szól, hogy a gyermek hogyan és miképpen ismerkedik meg a szexualitás egyébként nehéz és bonyolult kérdéskörével, ennek eldöntése kizárólag a szülő dolga; ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően.
MTI Hírfelhasználó