Iskolai lövöldözés Kazanyban, hét diák és egy tanár meghalt
2021. május 11. 13:41

Fegyveres támadást követtek el egy iskolánál kedden az oroszországi Kazanyban. A támadásban nyolc ember meghalt. A támadót elfogták, ő egy 19 éves.

Rusztam Minnyihanov tatárföldi elnök sajtószolgálata legalább nyolc halálos áldozatról és 21 sebesültről számolt be.

A sebesültek között 18 gyerek és három felnőtt van. Az egyik halálos áldozat egy tanár - tették hozzá.

A regionális egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a kórházba szállított gyermekek közül hatan rendkívül súlyos állapotban vannak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Az elnök az ügyben egyeztetett Mihail Misusztyin miniszterelnökkel, Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettessel és Jevgenyij Zinyicsev rendkívüli helyzetekért felelős miniszterrel.

Hét diák és egy tanár halt meg a lövöldözésben – sputnik via AFP/Makism Bogodvid 

Egy Twitteren közzétett felvételen látható, ahogy két diák a harmadik emeleti ablakon kiugorva menekül az épületből. Egyes források szerint két diák azért halt meg, mert kiugrottak a támadó elől.

Elfogták a támadót

A korábbi híradások két támadóról számoltak be, de Lilija Galimova, a tatárföldi elnök sajtószolgálatának vezetője valótlannak nevezte az erről szóló állításokat. Elmondása szerint a támadó magányos elkövető volt, egyedül cselekedett.

origo.hu
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó