Trump: A világ erőszakosabbá és instabilabbá vált Biden miatt
2021. május 12. 15:04

Donald Trump, az előző amerikai elnök szerint a világ erőszakosabbá és instabilabbá vált Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kormányzatának Izraellel kapcsolatos álláspontja miatt, mivel szerinte az Egyesült Államoknak mindig Izrael oldalán kell állnia, és támogatnia kell az önvédelemhez való jogát, amit Trump szerint a Biden-kormányzat nem tesz meg.

A Mentsük meg Amerikát nevű politikai akciócsoportjának a közleményében Trump úgy fogalmazott: elnöksége idején Izrael ellenfelei tudták, hogy kinek az oldalán áll az Egyesült Államok, és határozott válasz követte a támadásokat.

„Biden gyengesége és az Izraelnek nyújtott támogatásának a hiánya miatt pedig újabb támadásokat hajtanak végre szövetségeseinek ellen” – állította. A volt elnök kifejtette: „Az Egyesült Államoknak mindig Izraellel kell lennie, és világossá kell tennie a palesztinok számára, hogy fel kell hagyniuk az erőszakkal, a terrorral és a rakétatámadásokkal, illetve azt is (világossá kell tennie), hogy mindig támogatja az önvédelemhez való jogot”. Hozzátette: „Hihetetlen módon a demokraták továbbra is az őrült, Amerika-ellenes Ilhan Omar (minnesotai demokrata párti képviselő) és mások pártját fogják, akik hevesen támadják Izraelt, miközben az terrorista támadás alatt áll.”

A Fehér Ház közölte, hogy Biden támogatja Izrael törvényes jogát az önvédelemhez, egyúttal elítéli az elmúlt napok rakétatámadásait, amelyeket a Hamász palesztin radikális iszlamista szervezet hajtott végre számos izraeli város ellen. Jen Psaki fehér házi szóvivő napi sajtótájékoztatóján közölte: az izraeliek és a palesztinok közötti feszültség aggasztó fokozódása közepette alapvetés Biden elnök kiállása Izrael biztonsága és önvédelemhez való joga mellett, és ez nem is fog megváltozni.

MNO - MTI
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó