Kovács Zoltán: A Klubrádió tulajdonosa hazugságot terjeszt
2021. május 12. 21:49

Kovács Zoltán államtitkár azt írta, hogy a Klubrádió a folyamatos szabályszegések miatt veszítette el a frekvenciáját, ezért hamis Arató Andrásnak, a rádió tulajdonosának az a következtetése, hogy Magyarország féldiktatúrává alakul át.

„Miközben Arató András a nemzetközi sajtóban hajtja a fake news rollert, elfelejt beszámolni rádiója ügyéről” – közölte Kovács Zoltán a friss bejegyzésében.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hozzátette: a rádióállomás tulajdonosa az Euronews hírportálon május 10-én megjelent véleménycikkében azt állítja, a Klubrádió sugárzási engedélyének az elvesztése annak a jele, hogy „Magyarország éppen féldiktatúrává válik”.

A politikus hangsúlyozta: „Arató András írása ideológiailag elfogult, a rádió működésével kapcsolatos tényeket mellőzi, így az írás hamis következtetéseket tartalmaz.”

Ehhez kapcsolódóan Kovács Zoltán kiemelte: a Fővárosi Törvényszék február 9-én hozott ítéletében helybenhagyta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Médiatanács) tavaly szeptemberben hozott határozatát, amely megtagadta a Klubrádió 92,9 MHz-es budapesti frekvenciára szóló engedélyének a megújítását.

A Magyar Nemzet is megírta, hogy a Fővárosi Törvényszék szerint a Médiatanács minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a pályázatból.

Az államtitkár továbbá emlékeztetett: „A Klubrádió az elmúlt hét évben nem kevesebb, mint hat alkalommal sértette meg a műsorszolgáltatási szabályokat, és kétszer kapott pénzbírságot »nem csekély mértékű« jogsértések miatt.

E hat szabálysértés egyike 2014-ben engedély nélküli műsorszolgáltatás volt. Ezek ellen a rádióállomás soha nem fellebbezett, így azok jogerőre emelkedtek” – tette hozzá.

„A Fővárosi Törvényszék indoklása szerint az esetek elég súlyosak voltak ahhoz, hogy ellehetetlenítsék a Klubrádió műsorszolgáltatási engedélyének meghosszabbítását” – olvasható a bejegyzésben.

„Akit az ügy további részletei is érdekelnek, azoknak ajánlom figyelmébe a Látószög blogon és a Euronewson megjelent írásom” – írta Kovács Zoltán.

Emlékezetes, hogy korábban a Magyarországot élesen bíráló Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke is a Klubrádió védelmére kelt, és a magyar sajtószabadságért aggódott.

Emellett hazai, baloldali politikusok is síkra szálltak a rádióért. Többek között Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, aki a brüsszeli jogállamisági mechanizmus életbe léptetését is kezdeményezni akarta a Klubrádió ügye miatt.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó