Koronavírus - Oltóközpontot létesítenek a nagylaki határátkelőknél a román hatóságok
2021. május 12. 22:21

A magyar-román államhatár romániai oldalán, a Nagylak 1 és a Nagylak 2 határátkelőhelyen készülnek oltóközpontokat létesíteni az Arad megyei hatóságok - közölte szerdán az Agerpres hírügynökség.

Tóth Csaba, Arad megye prefektusa a hírügynökségnek elmondta: az elmúlt időszakban tapasztalták, hogy egyre több külföldön dolgozó román állampolgár jön Aradra beoltatni magát.

"Sokan a német vagy olasz élettársukkal jönnek. Azt találják kedvezőnek, hogy itt előjegyzés nélkül megkaphatják az oltást" - nyilatkozott a prefektus.

Horea Timis Arad megyei tisztiorvos hozzátette: más európai országok állampolgárait is oltják Aradon. "Azt hiszem minden európai országból oltottunk már. Nincsenek pontos statisztikáink, de érzékeljük, hogy egyre többen lépik át a határt az oltásért. Ezért gondoltuk, hogy ideiglenes oltóközpontokat hozunk létre a Nagylak 1 országúti és a Nagylak 2 autópálya-határátkelőhelyeken" - részletezte.

A tisztiorvos hozzátette: a két oltóközpont egy, legkésőbb két héten belül működőképes lesz.

MTI
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó