Ismét határozatképtelen lett a népjóléti bizottság ülése
2021. május 13. 11:42

Ezúttal is határozatképtelen lett az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése, amelyen a belügyminisztert hallgatták volna meg.

A csütörtöki ülés elején a bizottság határozatképes volt, minden képviselő jelen volt, és megjelent a grémium előtt Pintér Sándor belügyminiszter is.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) azonban az ülés elején arra kérte Korózs Lajost (MSZP), hogy adja át a bizottság elnöki tisztét a meghallgatás idejére, mert szerinte a baloldali politikus méltatlan az ülés levezetésére.

A képviselő szerint, azzal, hogy Korózs Lajos "kamuvideót" gyárt, és az ellenzék határozati javaslatot nyújt be a keleti vakcinák ellen, az "emberek életével játszik", így "méltatlan arra a bizottsági ülésre, ahol Pintér Sándort hallgatják meg".

A fideszes képviselő ezt nem ügyrendi javaslatként tette, ezért Korózs Lajos nem vette figyelembe a kérést, így a kormánypárti képviselők elhagyták a termet, és a bizottság határozatképtelenné vált.

Korózs Lajos azt mondta, nagyon sajnálja, hogy a kormánypárti képviselők "cirkuszt csinálnak a bizottsági ülésből". "Amikor fontosnak tartják, akkor itt vannak, azonban amikor számukra kellemetlen témát kell tárgyalni, akkor meghiúsítják a bizottság munkáját" - fogalmazott az elnök.

Ez már a második olyan bizottsági ülés lett volna, ahol a belügyminisztert hallgatták volna meg. Legutóbb - három hete - szintén határozatképtelenség miatt volt kénytelen Korózs Lajos berekeszteni a grémium ülését, akkor sem Pintér Sándor, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg.

MTI
Címkék:
  • Orbán: a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg
    A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van az európai kereszténydemokráciára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Glas Koncila horvát hetilapnak.
  • Kispestre száműzte Szent Istvánt a főpolgármester
    Karácsony Gergely a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve egyik utolsó egyszemélyi döntéseként Kispestre száműzte az államalapító eredetileg Szent István parkba tervezett szobrát. A június 14-i főpolgármesteri határozattal végérvényesen a XIX. kerületbe került a szent király bronzba öntött alakja, miközben a róla elnevezett XIII. kerületi parkban semmi sem utal rá.
  • Öt helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban
    Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó