Kálmán Olga a lélegeztetőgépekről pimaszkodott
2021. május 13. 13:45

DK: a kormány feleslegesen vásárolt 300 milliárdért lélegeztetőgépeket

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a kormány feleslegesen vásárolt 300 milliárd forintért 16 ezer lélegeztetőgépet.

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja csütörtöki online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a kabinet csaknem 10 milliárd forint értékben ajándékoz el ilyen eszközöket.

Már a vásárlás pillanatában tudni lehetett, hogy nem a lélegeztetőgépek, hanem az orvosok és az ápolók száma jelenti az egészségügy terhelhetőségének határait - mondta.

A kormány háromszor is meglopta az adófizetőket a lélegeztetőgépekkel - jelentette ki. Először, amikor túlárazva megvette, másodszor, amikor "elképesztő összegekért Mészáros Lőrincnél raktároztatta", harmadszor pedig akkor, amikor elajándékozta őket - fogalmazott.

A beszerzés nem azt szolgálta, hogy emberéleteket mentsenek, a "cél most is a lopás volt, hogy a megfelelő bankszámlák gyarapodjanak azzal a háromszázmilliárd forinttal, amit erre költöttek" - fogalmazott.

MTI
Címkék:
  • Orbán: a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg
    A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van az európai kereszténydemokráciára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Glas Koncila horvát hetilapnak.
  • Kispestre száműzte Szent Istvánt a főpolgármester
    Karácsony Gergely a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve egyik utolsó egyszemélyi döntéseként Kispestre száműzte az államalapító eredetileg Szent István parkba tervezett szobrát. A június 14-i főpolgármesteri határozattal végérvényesen a XIX. kerületbe került a szent király bronzba öntött alakja, miközben a róla elnevezett XIII. kerületi parkban semmi sem utal rá.
  • Öt helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban
    Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó