Idén már nem online térben rendezik az Öt Templom fesztivált Győrben
2021. május 13. 14:17

Idén már nem online rendezik az Öt Templom fesztivált Győrben, hanem a védettségi igazolvánnyal rendelkezők személyesen vehetnek részt a programokon május 13. és 17. között Győr újvárosi városrészének öt templomában - közölték a szervezők az MTI-vel.

A vallási és kulturális párbeszéd elősegítését célzó előadásokat, koncerteket és tematikus sétákat az evangélikus Öregtemplomban, a görög katolikus, a katolikus és a református templomban, valamint a zsinagógában tartják.

A nyitó napon, csütörtök este hét órától Barabás Lőrinc lép fel a katolikus templomban. Másnap este az Evangélikus Öregtemplomban Apáti Ádám, Bizják Gábor, Ferenczi György, Gryllus Dániel, Jankó Miklós, Pintér Zsolt és Szirtes Edina Mókus adják elő a Pál apostol: dalok Pál levelei szerint című műsort.

Május 15-én, hétfőn két alkalommal is elindul az Öt Templom túra, amelyben a résztvevők templomról templomra haladva hallgathatják meg a tavalyi eseményen elhangozott hitbeszédeket Kamarás Iván tolmácsolásában.

Aznap este hat órától a görögkatolikus templomban Lőrinszky Attila nagybőgőn ad koncertet, egy órával később a zsinagógában pedig a Budapest Bár lép fel.

Május 16-án délután az Öt Templom túra résztvevői az európai zsidó-keresztény kultúra hagyományait és értékeit, az egyes vallások hitéleti sajátosságait, azok építészeti vetületeit ismerhetik meg Székely Zoltán művészettörténész vezetésével.

Aznap este hat órától a katolikus templomban a Szent Efrém Férfikar ad koncertet, később a zsinagógában Roby Lakatos és Cséki Kálmán lépnek fel.

Az öt napos eseményt május 17-én este a 30Y Resti című koncertje zárja a református templomban.

MTI
Címkék:
  • Orbán: a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg
    A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van az európai kereszténydemokráciára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Glas Koncila horvát hetilapnak.
  • Kispestre száműzte Szent Istvánt a főpolgármester
    Karácsony Gergely a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve egyik utolsó egyszemélyi döntéseként Kispestre száműzte az államalapító eredetileg Szent István parkba tervezett szobrát. A június 14-i főpolgármesteri határozattal végérvényesen a XIX. kerületbe került a szent király bronzba öntött alakja, miközben a róla elnevezett XIII. kerületi parkban semmi sem utal rá.
  • Öt helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban
    Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó