Újraindulnak a táborok: rohamra számítanak a szervezők
2021. május 15. 11:33

A kormányinfón bejelentették, lehetnek gyermektáborok a nyáron. Az engedély mind a napközis, mind az ottalvós táborokra vonatkozik. Ez a hír rengeteg szülőnek, gyermeknek és táboroztatónak nagy megkönnyebbülés.

A csütörtöki kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette, hogy idén lehet nyári táborokat szervezni. A napközis és az ottalvós táborokról szervezői felkészülten várták a bejelentést.

„A szervezési feladatokat már előbb el lehet kezdeni addig is. Viszont táborok megtartására június elsejétől lesz lehetőség. Azt hiszem, hogy az elmúlt nehéz tanév után biztos vagyok benne, hogy a gyerekeknek, a pedagógusoknak, a nevelőknek is egy nagy öröm lesz újra egy kicsit fesztelenebben, egy kicsit szabadabban, önfeledtebben együtt lenni” – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A 2021. június 15-én kezdődő nyári szünetben közel másfél millió gyerek számára ér véget a tanév, akik számára nagyon fontos, hogy szabad nyaruk lehessen. A nyári szünet tizenegy hét hosszú lesz, így komoly fejtörést okozhat a szülőknek, hogy miként oldják meg a gyerekek elhelyezését.

„A gyermekek hosszabb-rövidebb ideig online tanultak, nem találkoztak kortársaikkal, illetve a korlátozások is megviselték őket. Kell nekik a szabadság, az önfeledt játék és az élmények, amiket a táborok adhatnak meg.

Szülői szemszögből nézve a gyermekfelügyelet megoldásában kell a segítség, sok édesanyának, édesapának kellett kivennie a szabadságának nagyobb részét az elmúlt időszakban, akinek pedig még maradt pár kivehető nap, azoknak nem feltétlenül engedélyezi a munkaadója” – mondta el Tóth Béla a Taborfigyelo.hu portál vezetője.

„A harmadik felet se felejtsük, a táboroztatókat. Rengeteg táborszervező várta a bejelentést, a hivatalos engedélyt, hogy tudják, lehetnek gyermektáborok, és lesz lehetőségük a gyerekekkel foglalkozni a vakáció alatt, ami a megélhetésük egy jelentős részét adja” – tette hozzá.

A Táborfigyelő vezetője elmondta, hogy egy hónappal a vakáció kezdete előtt valamelyest jobban állnak a foglalásokkal, mint tavaly, de még mindig több mint a gyermek felének nincs lefoglalt tábora a nyárra.

„A tavalyi évben már megtapasztaltuk, mire számíthatunk, rohamra. Ezt előre jeleztük is a táborszervezőknek, ahogy a szülőknek is folyamatosan kommunikáltuk. Már az elmúlt két hétben látszott, hogy bizakodóak a szülők, megnőtt a látogatottság és a táborjelentkezések száma is, de az igazi dömping még csak most várható. Egyszerre szeretne most mindenki tábort foglalni, így a Táborfigyelő rendszerét is megerősítettük, hogy zökkenőmentesen tudják intézni a szülők a foglalásokat” – mondta el Tóth.

Érdemes minél előbb foglalni, mert a kínálat is kisebb, mint tavaly, így a jó ár-érték arányú táborok turnusai idén még hamarabb telhetnek be, mint általában.

hirado.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó