Deák: Karácsony Gergely a megosztottságból remél politikai hasznot
2021. május 15. 11:41

– Karácsony Gergely mostani bejelentése egy gyenge másolata Joe Biden beiktatási beszédének, aki szintén a szétszakítottság érzését kívánta felerősíteni szavazóiban – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet elemzője annak kapcsán, hogy a főpolgármester – a várakozásoknak megfelelően – szombat délelőtt bejelentkezett miniszterelnök-jelöltként az előválasztásra. A politológus hozzátette: a Karácsony – hasonlóan a baloldali erőkhöz – a megosztottság érzését kívánja felerősíteni az emberekben, miközben a lakosság az elmúlt tíz évben érezte az ország fellendülését. Az elemző szerint ez is azt bizonyítja, hogy a baloldali politikusok elszakadtak az emberek valóságérzékelésétől, ugyanez tapasztalható Karácsony Gergely mostani kampányában is.

– A 99 kontra 1 nevet viselő szlogenjével lényegében visszahozza azt az irigységre és kishitűségre alapuló politikát, amit a kommunista időszakban képviseltek, és amihez Horn Gyula is előszeretettel nyúlt – mutatott rá Deák Dániel, hozzátéve: abban az időszakban is az osztályharcos retorika, az emberek szembeállítása volt jellemző, és az irigység kultúrájára építve politikai hasznot akarnak húzni ebből a rossz beidegződésből.

 

Karácsony Gergely joggal tarthat attól, hogy a titkos paktumot felülírva Dobrev Klárát szánják miniszterelnök-jelöltnek. Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Karácsony Gergely „újraegyesítéssel” házal, miközben a fő kampányüzenete éppen a megosztottságról szól – jelentette ki a politológus. Deák Dániel szerint Karácsony Gergely joggal tarthat attól, hogy a titkos tárgyalóasztaloknál megkötött alkukat felülírva végül nem ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt, hanem Dobrev Klárát hozzák ki végül nyertesnek egy intenzív kampánnyal.

– A főpolgármester ezért próbál hasonló üzeneteket megfogalmazni, mint amit a DK – tette hozzá az elemző.

MNO
Címkék:
  • EURO-2020 - Bravúros döntetlen a világbajnok ellen
    A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.
  • Orbán Viktor: Mi történt a mi Európai Uniónkkal?
    A miniszterelnök értékelése szerint a nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben, ezért ma a nemzeti alapon álló demokraták állnak szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is.
  • Áder: a történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van
    A történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van, ezért volt becsületbeli ügyünk helyreállítani II. Rákóczi Ferenc borsi várkastélyát - jelentette ki Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a felvidéki Borsiban, ahol Zuzana Caputová szlovák államfővel közösen részt vett és beszédet mondott a magyar állami támogatással felújított Rákóczi-várkastély átadásán szombaton.
MTI Hírfelhasználó