Deák: Karácsony Gergely a megosztottságból remél politikai hasznot
2021. május 15. 11:41

– Karácsony Gergely mostani bejelentése egy gyenge másolata Joe Biden beiktatási beszédének, aki szintén a szétszakítottság érzését kívánta felerősíteni szavazóiban – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet elemzője annak kapcsán, hogy a főpolgármester – a várakozásoknak megfelelően – szombat délelőtt bejelentkezett miniszterelnök-jelöltként az előválasztásra. A politológus hozzátette: a Karácsony – hasonlóan a baloldali erőkhöz – a megosztottság érzését kívánja felerősíteni az emberekben, miközben a lakosság az elmúlt tíz évben érezte az ország fellendülését. Az elemző szerint ez is azt bizonyítja, hogy a baloldali politikusok elszakadtak az emberek valóságérzékelésétől, ugyanez tapasztalható Karácsony Gergely mostani kampányában is.

– A 99 kontra 1 nevet viselő szlogenjével lényegében visszahozza azt az irigységre és kishitűségre alapuló politikát, amit a kommunista időszakban képviseltek, és amihez Horn Gyula is előszeretettel nyúlt – mutatott rá Deák Dániel, hozzátéve: abban az időszakban is az osztályharcos retorika, az emberek szembeállítása volt jellemző, és az irigység kultúrájára építve politikai hasznot akarnak húzni ebből a rossz beidegződésből.

 

Karácsony Gergely joggal tarthat attól, hogy a titkos paktumot felülírva Dobrev Klárát szánják miniszterelnök-jelöltnek. Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Karácsony Gergely „újraegyesítéssel” házal, miközben a fő kampányüzenete éppen a megosztottságról szól – jelentette ki a politológus. Deák Dániel szerint Karácsony Gergely joggal tarthat attól, hogy a titkos tárgyalóasztaloknál megkötött alkukat felülírva végül nem ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt, hanem Dobrev Klárát hozzák ki végül nyertesnek egy intenzív kampánnyal.

– A főpolgármester ezért próbál hasonló üzeneteket megfogalmazni, mint amit a DK – tette hozzá az elemző.

MNO
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó