Gyurcsány emberei veszik körül Karácsonyt
2021. május 15. 16:16

Ki irányítja Budapestet? – vetődik fel joggal a kérdés annak tükrében, hogy bár a főpolgármestert ugyan Karácsony Gergelynek hívják, a Városháza hemzseg Gyurcsány Ferenc embereitől. Karácsony 2019-es győzelme olyan, a 2010 előtti világ bukott kádereinek a visszatérését hozta, mint Draskovics Tibor vagy Gál J. Zoltán.

Hiába nyert Karácsony Gergely a 2019-es önkormányzati választáson, Gyurcsány Ferencteljesen körbebástyázta őt az embereivel a Városházán és a közgyűlésben is, ezért a főpolgármester szinte semmilyen komoly döntést nem tud meghozni a volt miniszterelnök jóváhagyása nélkül.

A DK elnöke ráadásul nem akárkikkel, hanem a 2010 előtti világ bukott kádereivel, a politikai és gazdasági káosz emblematikus figuráival vette körbe az így kesztyűbábbá váló Karácsonyt.

Az egyik legfontosabb Gyurcsány-helytartó a Városházán Gál J. Zoltán, a bukott miniszterelnök egykori kormányszóvivője lett.

Gál J. volt Karácsony kampányának a vezetője, aki a mai napig felügyeli a főpolgármester munkáját, úgy tudni, még a Facebook-posztjait is ő írja. Hivatalosan a főpolgármester stratégiai főtanácsadója.

A másik legfontosabb pozíciót Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány pénzügyi, majd igazságügyi és rendészeti minisztere kapta meg.

A hosszú évekig láthatatlanná váló Draskovics egy csapásra a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke lett.

Karácsony egyik helyettese pedig nem más, mint Gy. Németh Erzsébet, a Gyurcsány-párt egyik alelnöke lett. Gy. Németh 2002 és 2010 között az MSZP parlamenti képviselője volt, de régóta aktív a fővárosi politikában is.

A kormánypártisággal aligha vádolgató 444.hu úgy jellemezte őt, hogy „abban is különbözik Karácsony többi helyettesétől, hogy ő erősebben képviseli pártja, a DK érdekeit. Ez egyben azt is jelenti, hogy kevesebb autonómiája van a politikailag érzékeny ügyekről zajló vitákban. Többször hangzik el az ő szájából, hogy »erről meg kell kérdeznem az elnökömet«”.

Gyurcsány emberei Karácsony körül

– A Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) felügyelőbizottságának az elnöke Élő Norbert, a DK elnökségi tagja.

– Gyurcsány korábbi testőre, Handl Tamás a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója.

– Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja a Városháza kulturális tanácsadója.

– Kolber István, Gyurcsány egykori regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli minisztere, a DK országos tanácsának az elnöke a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tagja.

– Katona Tamás, Gyurcsány korábbi pénzügyminisztériumi államtitkára, az Államkincstár elnöke a BKV Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.

– Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője a BKV Zrt. igazgatósági tagja.

– A korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő, manapság viszont a DK színeiben politizáló Szabó Zoltán pedig a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságának a tagja.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • EURO-2020 - Bravúros döntetlen a világbajnok ellen
    A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.
  • Orbán Viktor: Mi történt a mi Európai Uniónkkal?
    A miniszterelnök értékelése szerint a nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben, ezért ma a nemzeti alapon álló demokraták állnak szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is.
  • Áder: a történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van
    A történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van, ezért volt becsületbeli ügyünk helyreállítani II. Rákóczi Ferenc borsi várkastélyát - jelentette ki Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a felvidéki Borsiban, ahol Zuzana Caputová szlovák államfővel közösen részt vett és beszédet mondott a magyar állami támogatással felújított Rákóczi-várkastély átadásán szombaton.
MTI Hírfelhasználó