Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre
2021. május 17. 09:24

Alig változott, kissé gyengült a forint hétfő reggelre a péntek esti árfolyamához képest, megőrizve ezzel a múlt heti 0,6-0,8 százalékos nyereségét a főbb devizákkal szemben.

Az eurót 355,24 forinton, a dollárt 292, 94 forinton, a svájci frankot pedig 324,50 forinton jegyezték hétfő reggel fél nyolckor a bankközi devizapiacon. A forint így az euróval szemben 0,01 százalékkal, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig 0,09 százalékkal gyengült péntek esti árfolyamához képest.

Az elmúlt heti kezdőárfolyamánál azonban a forint 0,85 százalékkal áll erősebben az euróval szemben hétfői jegyzésén, 0,61 százalékkal erősödött a dollárral, és 0,74 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben.

A hónap eleje óta a forint az euróval szemben 1,33 százalékos, a dollárral szemben 2,18 százalékos, a svájci frankkal szemben 0,97 százalékos nyereségre tett szert. Az év eleje óta a forint 2,03 százalékkal erősödött az euróval szemben, 1,31 százalékkal a dollárral, 3,26 százalékkal a svájci frankkal szemben.

MTI
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó