Ez egy analfabéta – mondják Karácsonyról a szülőfalujában
2021. május 17. 11:40

Nem oda való, alkalmatlan, nevetséges, sőt analfabéta – így vélekedtek Karácsony Gergelyről a falubeliek Nyírtasson, ahol az Origó.hu kérdezte meg a helyieket, miután Karácsony itt jelentkezett be miniszterelnöknek.

Karácsony Gergely szombaton egy gyerekkora helyszínén, Nyírtasson felvett videón jelentette be, hogy elindul a baloldali előválasztáson. Az Origó.hu megkérdezte a helyieket, mit gondolnak Karácsony Gergelyről, a portál kisfilmjéből pedig az derül ki, hogy a falubeliek évek óta nem látták őt, mivel a politikus legfeljebb csak a választási kampányok alkalmával tűnik fel a környéken.

Budapest első embere a megkérdezettek többsége szerint teljesen alkalmatlan vezető, aki a saját kerületében sem tudott rendet csinálni, és főpolgármesternek sem való, nemhogy miniszterelnök-jelöltnek. Volt, aki azt mondta, szerinte nevetséges, hogy Karácsony indulni akar az előválasztáson, egyébként is egyértelmű, hogy „mindenki Ferije” áll mögötte, és ő mozgatja az ellenzéki szálakat.

Mások szerint problémás, hogy Karácsony még egy idegen nyelven sem tud beszélni, sőt egyenesen analfabéta, aki akkor tenné a legjobban, ha szépen visszamenne tanítani.

Mint azt néhány napja megírtuk, Karácsony szülőfaluja a Fidesz-kormány támogatásának köszönhetően újulhatott meg. Ugyan a vadonatúj községházát mostani bejelentkezésénél részletesen megmutatta követőinek, a főpolgármester szövetségesei 2010 előtt, amikor még hatalmon voltak, a falvak felszámolásának a gondolatával kacérkodtak.

„Középkori hagyomány, miért kéne fenntartani? Egész Nyugat-Európában nincs falu. A magyar települések többsége háromszáz fősnél kisebb, életképtelen” – fogalmazott 2006-ban egy kerekasztal-beszélgetésen Mihályi Péter, az SZDSZ korábbi háttérembere, a CEU vendégprofesszora.

Az eredeti videót az Origó.hu-n IDE kattintva tudják megnézni.

MNO - origo.hu
Címkék:
  • Elítélte a bíróság a Népszava kereszténygyalázását
    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese másodfokon pert nyert a Népszava ellen. A bírósági indoklás szerint a lap a Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt megsértette a keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát.
  • Baloldaliak is támogatják a kormány új intézkedéseit
    A kormányellenesek több mint kétharmada támogatja az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéseket – derül ki a Real-PR 93 kutatásából. A 200 ezer forintos minimálbér bevezetésével értenek egyet a legtöbben a megkérdezettek közül, de a családi adó-visszatérítésnek is 80 százalékos a támogatottsága.
  • Orbán Viktor: Harminc éve szabadon
    A miniszterelnök a magyar függetlenség napja alkalmából elhangzott beszéde.
MTI Hírfelhasználó