Várják az önkéntesek jelentkezését a csíksomlyói búcsúra
2021. május 18. 09:06

Noha legkevesebb 200 önkéntesre lenne szükség a csíksomlyói búcsú zökkenőmentes lebonyolításához, egyelőre mindössze ötvenen jelentkeztek.

A szervezők arra kérik főként a csíkszeredaiakat, ha tehetik, járuljanak hozzá munkájukkal ahhoz, hogy olyan példaértékű lehessen a hétvégi esemény, mint amilyen a húsvéti ételszentelés volt.

 

Várják az önkéntesek jelentkezését a csíksomlyói búcsúra

Fontos a járványügyi szabályok betartása. Ezt önkéntesek felügyelik majd a csíksomlyói nyeregben • Pinti Attila

Ha már idén lehetőség nyílt a csíksomlyói pünkösdi búcsú megszervezésére, fontos, hogy zökkenőmentesen, a járványügyi szabályok tiszteletben tartásával lehessen lebonyolítani, ehhez pedig önkéntesekre van szükség – mutatott rá érdeklődésünkre Miklós Edit.

A polgármesteri hivatalnál sportszakmai tanácsadóként dolgozó olimpiai 7. helyezett, visszavonult alpesi síző, jelenleg önkénteskoordinátor szerint azonban eddig alacsony volt az érdeklődés.

A nyeregben segédkeznek majd Mint kifejtette, a hétvégi esemény zökkenőmentes lebonyolításához legkevesebb 200 önkéntesre lenne szükségük, de eddig csak mintegy ötvenen jelentkeztek. Fő feladataik közé tartozna a járványügyi szabályok tiszteletben tartásának biztosítása, azaz a zarándokok felszólítása például a maszkviselésre és a távolságtartásra. Emellett maszkot is osztogatnak majd azoknak, akik otthon felejtették, illetve abban is segítenek, hogy mindenki megtalálja a számára kijelölt helyet a tájegységek alapján.

Az viszont nem tartozik majd az önkéntesek feladatai közé, hogy ellenőrizzék, ki jogosult a nyeregbe való belépésre, és ki nem.

„Főként a csíkszeredaiak jelentkezésére számítunk, hiszen számukra is fontos, hogy fennakadások nélkül érjen véget ez a rendezvény, és jó híre legyen, mint amilyen a húsvéti ételszentelésnek volt. Ettől függetlenül bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 16. életévét – emelte ki Miklós Edit. Hozzátette: az önkéntesekkel szombat reggel kilenc órakor találkoznak majd, és akkor osztják fel őket több csoportra annak függvényében, hogy hány keresztalja vagy zarándokcsoport érkezik a búcsúra.

Jelentkezni kétféleképpen lehet: online egy kérdőív kitöltésével, amely megtalálható az Önkéntes Szereda Facebook-oldalon, vagy telefonon a 0735-209 487-es telefonszámon.

 Iszlai Katalin 

szekelyhon.ro
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó