Villanybusz a magyarok fővárosában
2021. június 1. 16:58

A tesztjelleggel Budapesten közlekedő BYD K9 UB 12m eBus típusú elektromos autóbusz az ArrivaBus Kft. fővárosi telephelyén tartott bemutatón 2021. június 1-jén. 

A jármű június 2-ától két héten keresztül e105-ös jelzéssel a 105-ös autóbusz vonalán - a menetrenden kívül - díjmentesen áll a fővárosi utasok rendelkezésére. MTI/Soós Lajos

Újabb elektromos buszt tesztelhetnek a budapestiek a 105-ös vonalán június 2-ától - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

A BKK és második legnagyobb szolgáltatója, az ArrivaBus a BYD legmodernebb, teljesen elektromos városi autóbuszát, a BYD K9 UB 12m eBus típusú járművet teszteli valós forgalmi környezetben. A 105-ös vonalán június 2-ától mintegy két hétig e105-ös jelzéssel közlekedő jármű ingyenesen kipróbálható.
   
A Deutsche Bahn csoporthoz tartozó ArrivaBus több mint húsz éve részese a budapesti közösségi közlekedésnek, elkötelezett a környezetbarát járművek iránt - írták. Tavaly ősszel egy MAN, az elmúlt hetekben egy Mercedes-Benz e-busz érkezett a fővárosba, most pedig a BYD-del gyűjtik a hétköznapi tapasztalatokat. A kínai székhelyű BYD 12 méteres, teljes hosszában alacsonypadlós, dupla klímával felszerelt szóló autóbusza egy töltéssel 300 kilométert tud megtenni.
   
A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet, amelynek egyik fontos célkitűzése modern, környezetbarát járművek használata a közösségi közlekedésben. A BKK zéró emissziós trolibuszok, elektromos buszok beszerzését preferálja - olvasható a közleményben.
   
Az BYD K9 UB 12m eBus buszról bővebb információk olvashatók a gyártó honlapján, a https://bydeurope.com/pdp-bus-model-12 címen.
 

MTI
Címkék: