Niedermüller újabb gyalázatos kijelentése
2021. június 9. 11:04
 
„Kezdhetném a magyarázatot Szent István királynál, folytathatnám a magyar nemzet ezernyi büszkeségével, de mindez a gyurcsányista polgármesternél valószínűleg falra hányt borsó. Ezért maradjunk annyiban, hogy mindörökre: Hajrá, Magyarország!!!” – írta közösségi oldalán Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója Niedermüller Péter, Erzsébetváros baloldali polgármesterének bejegyzésére reagálva.
 
Mint ismert, tegnap a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott Írország ellen gól nélküli döntetlennel zárta a felkészülést. A meccs elején, a sípszó után azonban az ír válogatott a nyugati trendeknek megfelelően letérdelt, így mutatva ki szolidaritását a Black Lives Matter (BLM) mozgalom előtt. A magyar válogatott ugyanezt azonban nem tette meg, amelyre válaszul hangos „Szép volt, fiúk!” skandálással reagált a hazai közönség. (Az esetről egy magyar szurkoló a Tiktok alkalmazásra töltött fel videót, amelyet ide kattintva tudnak megtekinteni.)
 
Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere közösségi oldalán reagált arra, hogy a magyarok nem voltak hajlandók letérdelni. Mint írta, „a kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a »Szép volt, fiúk!« elismerést. Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…” – tette hozzá a politikus.
 
Korábban megírtuk, hogy tavaly hatalmas port vert fel, amikor Niedermüller Péter, alighogy megkezdte hivatali idejét a VII. kerület élén, egy gyalázatos kijelentésével több magyart sértett meg, mint bárki más előtte a hazai politikában.

A DK-s politikus ugyanis rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket

az ATV műsorában. A kijelentést követően Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő „tömény fasizmusnak” titulálta a Gyurcsány-párti polgármester szavait, majd rá pár napra nagyobb tömeg tüntetett Niedermüller hivatala előtt, követelve annak lemondását. Petíció is indult ellene, amelyet már több mint 22 ezren írtak alá.

Niedermüller Péterlegutóbb a nemzeti identitást becsmérelve úgy fogalmazott: „Ha teletömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni?” A baloldali polgármester kijelentésére az erzsébetvárosi Fidesz nevében Bajkai István úgy reagált: a DK bizonyítottan nemcsak kereszténygyűlölő, hanem nemzetellenes is.
MNO
Címkék: