Varga Judit: abszurdum az EU Bíróság lassúsága, megrendíti a bizalmat
2021. június 11. 13:40

Az Európai Unió Bírósága eleget tett az Európai Parlament (EP) kérésének és elrendelte a jogállamisági kondicionalitást megtámadó keresetünk gyorsított eljárásban történő elbírálását - közölte az igazságügyi miniszter közösségi oldalán pénteken.

Varga Judit abszurdnak nevezte, hogy "a Sargentini-szavazás következtében felmerült egyszerű eljárásjogi kérdésben" közel három év alatt tudott csak dönteni a testület, most azonban az unió történetének egyik legfontosabb és legbonyolultabb jogi kérdésére "mindössze pár hónap döntési időt szán".
   
"Régóta tudjuk, hogy a brüsszeli balliberális politikusok képtelenek elviselni, hogy vannak tagállamok, melyek a szuverén, önálló nemzetállamok Európájában hisznek, és elutasítják a migrációt. A mostani eljárás is ékes példája az ellenünk folyó politikailag motivált koncepciós eljárásnak" - tette hozzá.
   
A miniszter hangsúlyozta: ezzel azonban "megrendítik az egész európai együttműködésbe vetett bizalmat".
   
Varga Judit kiemelte: továbbra sem engednek a politikai zsarolásnak, továbbra is a magyar érdekeket fogják képviselni Magyarországon, Brüsszelben és a luxembourgi bíróság előtt.

MTI
Címkék:
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó