Orbán Balázs: A Jobbikot belesütötték a mazsolatortába
2021. június 14. 15:30

Napirend előtti felszólalásában hétfőn Jakab Péter arról beszélt, hogy a parlament egy munkahely, ahonnan milliós fizetésért lógnak azok a kormánypárti képviselők, akik korábbi viselkedése miatt bojkottálják a felszólalásait. Ezt egy átlag magyar melós nem engedhetné meg magának – vélekedett a Jobbik elnöke, és arról beszélt, hogy le fogják győzni az Orbán-rendszert, kerül, amibe kerül.

Jakab Péter kijelentette, ő nem akar szolgalelkűvé válni, és behódolni. A politikus azt is sérelmezte, hogy korábbi parlamenti viselkedésért büntetéseket kapott: – A hazámat nem adom, bárhogy is támadnak, maradok, aki vagyok, egy egyszerű vidéki gyerek, akit nem fognak soha megtörni a Budai Vár urai – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Válaszában Orbán Balázs kiemelte: Jakab Péter ötperces felszólalásából négy és fél perc csak a Jobbik elnökéről szólt. Akik hétről hétre hallgatják a pártelnök gyenge produkcióját, azok tudják, hogy abból hiányzik a hitelesség, Jakab Péter ugyanis összeállt a legnagyobb posztkommunista oligarchával, miközben kisembernek állítja be magát – szúrt oda a Jobbik elnökének az államtitkár.

– Azokkal áll össze, akik ellen a pártja létrejött – folytatta Orbán Balázs, és Jakab Péter korábbi Gyurcsány Ferencet elutasító kijelentésére utalva azt mondta: mazsolatorta született, és a Jobbikot belesütötték ebbe a tortába. – Ön Gyurcsány Ferenc politikai visszatérését akarja segíteni, aki magyar emberektől elvett ingatlanban lakik, és a kommunizmus alatt is már politikai vezető volt – mondta a Jobbik elnökének Orbán Balázs.

Magyar Nemzet
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az újvidéki Európa Kollégium bástya
  Az újvidéki Európa Kollégium szerves része, bástyája a vajdasági magyarságnak, és általa lehetővé vált, hogy a diákok magyar környezetben éljék a mindennapjaikat - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Újvidéken, ahol az Európa Kollégium elsőéves hallgatóinak a fogadásán vett részt.
 • A haderőfejlesztés tovább folytatódik
  A haderőfejlesztés folytatódik az Oroszországgal szembeni szankciók hatására kialakult globális gazdasági válság ellenére, a honvédelmi alapnak köszönhetően a folyamat fennmarad, és nem abbahagyják, hanem inkább felgyorsítják - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön Hajmáskéren.
 • A kormány fontosnak tartja az emberek véleményét
  A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy az emberek véleményét meghallgassa a szankciókról, hiszen ők szembesülnek azok következményeivel - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott az is: energiatakarékossági okokból - az őszi szünet terhére - hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban és ezzel egyidejűleg kormányzati igazgatási szünetet is elrendelnek.
MTI Hírfelhasználó