Gyengült hétfőn a forint
2021. június 14. 20:05

A térségbeli devizákkal együtt gyengült a forint hétfőn a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

A forint 0,6 százalékkal, a lengyel zloty 0,5 százalékkal, a cseh korona pedig 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben hétfőn. A forint és a zloty hétfő esti árfolyama egyaránt 1,3 százalékkal áll gyengébben az euróval szemben az egy héttel korábbinál.

Az eurót este hét órakor 350,27 forinton jegyezték a kora reggeli 348,20 forint után. A dollár jegyzése a kora reggeli 287,72 forintról 288,90 forintra, a svájci franké pedig 320,06 forintról 321,24 forintra emelkedett este hét órára.

Hétfő esti jegyzésén a forint az euróval szemben három héttel korábbi, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig négy héttel korábbi szintre tért vissza.

Hó eleji árfolyamánál a forint az euróval szemben 0,9 százalékkal, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig 1,7 százalékkal áll gyengébben.

Az év eleje óta a forint az euróval szemben 3,4 százalékkal, a dollárral szemben 2,7 százalékkal, a svájci frankkal szemben 4,2 százalékkal erősödött.

MTI
Címkék:
  • 1300 egyházi tábor várja nyáron a fiatalokat
    Az idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, ahol nyírbátori görögkatolikus táborozókat köszöntött a Rákóczi-várban.
  • Gyurcsányi karokban éri haláltusa a Momentumot
    A poszt-SZDSZ-es szalonok és a balliberális sajtó részéről oly lelkesen fogadott infjoncokból a DK által dominált baloldali politikai térfél csicskái lettek. Túlzás? Aligha.
  • 5G – 5GK
    A nemzetközi összehasonlítások alapján nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország kiválóan teljesít a vezetékes és a vezeték nélküli digitális infrastruktúrák területén is.
MTI Hírfelhasználó