EURO-2020 - Luis Enrique: rossz érzés az ilyen döntetlen
2021. június 15. 09:58

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódottan nyilatkozott azok után, hogy társházigazda együttese hétfőn gól nélküli döntetlent játszott a svédekkel az Európa-bajnokság E csoportjának hétfői első fordulós mérkőzésén, Sevillában.

coach Luis Enrique of Spain during the World Cup Qualifier match between Spain v Kosovo at the La Cartuja Stadium on March 31, 2021 in Sevilla Spain

A spanyol mester – eurosport.com

Az európai szövetség honlapján a szakember kiemelte: olyan riválissal találkoztak, amely teljesen a védekezésre fókuszált, és gólszerzési reményét kizárólag a hosszú indításokba helyezte.
   
"És még így is volt esélyük nyerni. Rossz érzés az ilyen döntetlen, és sajnálom a szurkolókat meg a játékosokat is, mert ez egy győztes éjszaka volt. Az volt a tervünk, hogy minél több gólhelyzetet alakítsunk ki, amit megtettünk, de nem tudtuk értékesíteni azokat" - mondta.
   
A spanyolok kezdőjátékosa, Dani Olmo szerint sokkal többet érdemeltek volna a találkozón, amelynek számukra az a tanulsága, hogy tovább kell dolgozniuk.
   
"Innen kell folytatnunk, és elfogadnunk azt, hogyha nem szerzünk gólt, akkor nem tudunk nyerni. Függetlenül attól, hogy éppen jól játszunk. Remélem, hogy szurkolóink ennek ellenére mögöttünk állnak majd a továbbiakban is" - nyilatkozta.
   
Janne Andersson, a svédek szövetségi kapitány kiemelte: előttük és a spanyolok előtt is adódtak lehetőségek a gólszerzésre, és nem érez csalódottságot a mérkőzést követően.
   
"Ha pontot vagy pontokat akarunk szerezni egy ilyen szintű csapattal szemben, akkor olyan motivációval kell játszanunk, mint tettük azt a spanyolok ellen. Az a fajta határozottság, amellyel játékosaim megvalósították a taktikai elképzeléseinket, egyszerűen fantasztikus volt" - közölte.
   
Alexander Isak, a svédek támadója hozzátette: szerették volna többet birtokolni a labdát és több helyzetet kidolgozni, de el kellett fogadniuk a realitásokat, hogy védekezésre kényszerítették őket.
   
"Ma viszont nagyon jól védekeztünk, és az utolsó pillanatig küzdöttünk. A találkozó előtt örültünk volna az egy pontnak, így most nagyon elégedettek vagyunk a döntetlennel" - mondta.
   
Társa, a kapus Robin Olsen több alkalommal bravúrral hárított, ő azonban sportszerűen nem saját maga, hanem társai teljesítményét emelte ki. Hangsúlyozta: a hőség ellenére folyamatosan futottak a svéd mezőnyjátékosok, a pontszerzésük pedig "hihetetlen csapatmunka" eredménye.
   
"Ez nem a legjobb meccsünk volt, és nem a leginkább megérdemelt pontszerzésünk, de végig küzdöttünk, mégpedig nagyon. A gólvonalról láttam, hogy milyen sokat futottak a srácok, büszke lehetek" - mondta.
   
A csoport másik mérkőzésén Szlovákia 2-1-re jobbnak bizonyult Lengyelországnál. A folytatásban a svédek a szlovákokkal találkoznak pénteken Szentpéterváron, míg a spanyolok szombaton a lengyeleket fogadják ugyancsak Sevillában.
 

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az újvidéki Európa Kollégium bástya
  Az újvidéki Európa Kollégium szerves része, bástyája a vajdasági magyarságnak, és általa lehetővé vált, hogy a diákok magyar környezetben éljék a mindennapjaikat - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Újvidéken, ahol az Európa Kollégium elsőéves hallgatóinak a fogadásán vett részt.
 • A haderőfejlesztés tovább folytatódik
  A haderőfejlesztés folytatódik az Oroszországgal szembeni szankciók hatására kialakult globális gazdasági válság ellenére, a honvédelmi alapnak köszönhetően a folyamat fennmarad, és nem abbahagyják, hanem inkább felgyorsítják - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön Hajmáskéren.
 • A kormány fontosnak tartja az emberek véleményét
  A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy az emberek véleményét meghallgassa a szankciókról, hiszen ők szembesülnek azok következményeivel - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott az is: energiatakarékossági okokból - az őszi szünet terhére - hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban és ezzel egyidejűleg kormányzati igazgatási szünetet is elrendelnek.
MTI Hírfelhasználó