Kovács Zoltán: nem tűrjük a pedofilokat
2021. június 17. 23:19

Ha a gyermekeink védelméről van szó, nem kérdés: zéró tolerancia van érvényben a pedofilokkal szemben, a gyermekek szexuális nevelése pedig kizárólag a szülő joga - írta az euronews hírportálon megjelent véleménycikkében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: Magyarország sok elismerést zsebelt be családbarát politikája miatt, amely egyre több házasságot és gyermekszületést eredményezett.

Ugyanakkor a magyar családpolitika nem mindenhol aratott osztatlant tetszést. Most a pedofilokat büntető és a gyermekeket védelmező új törvény miatt verik félre a harangokat Európában - mutatott rá az államtitkár.

Kovács Zoltán idézte Orbán Viktor miniszterelnök legújabb szamizdatját, amelyben a kormányfő azt írta: a véleményhegemóniára törekvő liberálisok összefogtak Magyarország ellen, és elferdítették a törvény szellemét és betűjét, amelynek lényege a gyermekek védelme.

Az államtitkár aláhúzta: fontos megnézni a tényeket a jelenlegi helyzetben. Kiemelte: Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy minden gyermeknek joga van a fizikai, mentális és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Az alaptörvény kilencedik módosítása pedig rögzíti a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, valamint biztosítja, hogy a Magyarország alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelésben részesülhessen.

"A parlament ugyanebben a szellemben kedden elfogadott egy új törvényt, amely tovább erősíti a gyermekek védelmét" - mutatott rá Kovács Zoltán. "Ahogy vártuk, a liberális gondolatrendőrség azonnal erőteljes tűz alá vette a törvényt" - tette hozzá.

Aláhúzta: a jogszabály jó okkal tiltja a homoszexualitás és a nemváltoztatás népszerűsítését kiskorúak számára.

"Úgy gondoljuk, meg kell védenünk gyermekeink szexuális fejlődését" - írta. "Egyúttal hiszünk benne, hogy bizonyos tartalmakat csak a megfelelő korban lehet ismertetni a gyermekek egészséges pszichológiai és mentális fejlődése érdekében" - fűzte hozzá.

Ahogy azt Orbán Viktor is jelezte, a törvény nem sérti az európai eszméket és jogszabályokat - hangoztatta Kovács Zoltán.

Azt pedig a bírálók igyekeznek elhallgatni, hogy az új törvénynek köszönhetően szigorúbb büntetések vonatkoznak a szexuális bűncselekmények elkövetőire, és a gyermekek további védelme érdekében létrejön a pedofil bűnelkövetők jegyzéke - mutatott rá.

Az államtitkár kiemelte: a törvény nem hoz újdonságot, csak fokozza egy sérülékeny csoport védelmét, ráadásul nem szól bele a 18 év fölöttiek életébe és szexuális gyakorlatába.

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök megfogalmazta: az Európa jövőéért - a gyermekekért - zajló vita elkezdődött, és Magyarország kész megvédeni álláspontját - emlékeztetett Kovács Zoltán.

MTI
Címkék: