Szijjártó: példátlan a bajor hatóságok eljárása
2021. június 23. 22:01

A bajor hatóságok példátlan módon nem engedélyezték, hogy a magyar konzulátus munkatársai jelen legyenek és szükség esetén segítséget nyújtsanak a szurkolóknak a szerdai Eb-csoportmérkőzés helyszínén, a müncheni Allianz Arénánál. Szijjártó Péter külügyminiszter ezért azt javasolta, hogy a magyarok bármilyen jogsértés esetén forduljanak a müncheni magyar főkonzulátushoz, ahol ügyeletet tartanak.

Szijjártó Péter szerda délutáni, a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben azt kérte a magyar szurkolóktól, hogy „ne üljenek fel” az esetleges provokációknak.

A bajor hatóságok – eddig példátlan módon – nem engedélyezték, hogy a magyar konzulátus munkatársai jelen legyenek (hivatalban) az Allianz Arénánál.

Kiemelte: a konzuloknak az a munkájuk, hogy szükség esetén megadják a segítséget a külföldön tartózkodó állampolgároknak. Elmondta: a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerda esti mérkőzésével kapcsolatban folyamatos tájékoztatásra utasította a müncheni főkonzulátus munkatársait.

A német hatóságok egy 53 magyar szurkolót szállító autóbuszt megállították, kétórás várakozás után engedték csak tovább őket. A német rendőrök is zaklatták őket. Nem engedélyezték bizonyos molinók bevitelét sem a stadionba. A bajor hatóságok megtiltották azt is, hogy a szurkolók az utcán vonuljanak fel az Allianz Aréna felé.

Ezért a külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmét, hogy a magyar szurkolók bármilyen probléma esetén a müncheni magyar főkonzulátushoz fordulhatnak segítségért, melyhez tartozó telefonszámot a munchen.mfa.gov.hu oldalon találhatják meg.

Szijjártó Péter azt is elmondta: vannak információik arról, hogy a mérkőzés során esetleg provokációk történhetnek. A miniszter arra kérte a magyar szurkolókat, hogy ezeknek ne üljenek fel.

Szijjártó Péter videója végén mindenkinek jó szurkolást és magyar győzelmet kívánt.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • „Megvádolnak, mert megosztom a Biblia tanításait"
    Päivi Räsänen: Alkotmányunknak és az emberi jogi egyezményeknek köszönhetően még rendelkezünk vallásszabadsággal, a szólás és a véleménynyilvánítás szabadságával. Ezeket csak használnunk kell, és most eljött az ideje annak, hogy harcoljunk ezekért a szabadságjogokért.
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
MTI Hírfelhasználó