Kim Dzsongun nem akar kapcsolatba lépni Washingtonnal
2021. június 24. 09:38

Észak-Korea nem fontolgatja, hogy kapcsolatba lépjen az Egyesült Államokkal – jelentette ki Ri Szon Gvon észak-koreai külügyminiszter szerdán.

„Még csak nem is fontolgatjuk bárminemű kapcsolat lehetőségét az Egyesült Államokkal. Úgyse vezetne sehová, és csak értékes időt pazarolnánk el” – hangsúlyozta Ri Szon Gvon, akit a KCNA észak-koreai állami hírügynökség idézett.

A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy tárcája üdvözli Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos húgának, Kim Jo Dzsongnak a minapi világos állásfoglalását az ügyben.

Mint mondta, Kim Jo Dzsong közleménye arra szolgált, hogy eloszlassa az Egyesült Államok elhamarkodott bírálatait, találgatásait és várakozásait.

Joe Biden amerikai elnök kormánya felülvizsgálta a kommunista állammal szemben folytatott eddigi politikát, mondván, hogy gyakorlati eszközökkel próbálják majd rávenni Phenjant a nukleáris leszerelésre.

Kim Jo Dzsong kedden megüzente Washingtonnak, óvatosabban kell értelmeznie a Phenjanból érkező jelzéseket, hogy ne csalatkozzon.

Kim Jo Dzsong az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője. Feltehetően arra reagált, hogy Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap az amerikai ABC televíziónak adott interjújában azt mondta: a washingtoni kormányzat érdekesnek találta Kim Dzson Un kijelentését arról, hogy Phenjan kész a párbeszédre és a szembenállásra is az Egyesült Államokkal. „Világos jelzést várunk Phenjantól arra, vajon készen állnak-e rá, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek és elinduljunk ebbe az irányba” – fogalmazott Sullivan.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Szabadegyetem az identitások védelméről
    "Minden mai aktuálpolitikai vita abból ered, hogy lopakodó, identitásfelszámoló, szuverenitásunkat folyamatosan támadás alatt tartó világot élünk, és a belpolitikába is ez gyűrűzik be."
  • Brüsszel megtámadta Magyarországot: fenyegetőznek
    Orbán Viktor elmondta: abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. A családi jog és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből.
  • Naruhito császár megnyitotta az olimpiai játékokat
    Hivatalosan megkezdődött a XXXII. nyári olimpia Tokióban: a világ legnagyobb sporteseményét Naruhito, Japán 126. császára nyitotta meg.
MTI Hírfelhasználó