„A magyarok tiszteletet érdemelnek, lenyűgözően játszott Szalai Ádám”
2021. június 24. 10:31

Szívvel, ésszel és lélekkel küzdött a magyar válogatott a szerda esti németek elleni mérkőzésen, a továbbjutáshoz viszont nem volt elég a 2-2-es döntetlen. Ennek ellenére több nemzetközi lap is méltatta a magyar csapat játékát.

„Magyarország tartja a lépést a világbajnokkal: Ezt nem gondoltuk volna”írta német sportlap a Kicker. Kiemelték, Magyarország nem is kerülhetett volna nehezebb csoportba, hiszen Portugáliával (2016-ban Európa-bajnok), Franciaországgal (2018-ban világbajnok) és Németországgal (2014-ben világbajnok) kellett megküzdeniük a csoportmérkőzéseken. Hozzátették, a magyar válogatott teljesítménye a 2020-as Eb-n minden tiszteletet megérdemel, hiszen a franciák ellen hosszú 1-0-s vezetés után 1-1-es döntetlent értek el illetve, Németország ellen is sokáig 1-0-ra vezetettek, majd az első gólt követően néhány másodperccel visszavágtak 2-1-re.

Az amerikai ESPN című sportlap szerint is dicséretet érdemel a magyar válogatott a csoportmérkőzéseken nyújtott teljesítménye miatt.

Mindenki leírta a magyar csapatot, részben azért, mert a 19. helyen álltak a tornán, részben azért, mert a legjobb játékosukat, a sérült Szoboszlai Dominikot nélkülözték, részben azért, mert egy csoportban voltak a regnáló Európa-bajnokkal, Portugáliával, a regnáló világbajnokkal, Franciaországgal és Németországgal, aki ritkán ront el két tornát egymás után” – írták.

Hozzátették, a magyarok mindeközben hat perccel a vége előtt 0-0-ra tartotta Portugáliát, 1-1-es döntetlent játszott Franciaországgal, és sokáig vezettek a németeket ellen Münchenben.

A Sky Sport többek között méltatta Szalai Ádám teljesítményét, akit a mérkőzés végén a meccs emberének is megválasztottak.

Lenyűgözően játszott Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya. A csapat első gólját remek fejessel szerezte meg, ezután önzetlenségét is bebizonyította, hiszen hozzásegítette csapattársát a második góljuk megszerzéséhez – írta az angol nyelvű sportlap, amely még csütörtök reggel is kiemelt helyen foglalkozott címlapján a németek és a magyarok összecsapásával.

hirado.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az újvidéki Európa Kollégium bástya
  Az újvidéki Európa Kollégium szerves része, bástyája a vajdasági magyarságnak, és általa lehetővé vált, hogy a diákok magyar környezetben éljék a mindennapjaikat - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Újvidéken, ahol az Európa Kollégium elsőéves hallgatóinak a fogadásán vett részt.
 • A haderőfejlesztés tovább folytatódik
  A haderőfejlesztés folytatódik az Oroszországgal szembeni szankciók hatására kialakult globális gazdasági válság ellenére, a honvédelmi alapnak köszönhetően a folyamat fennmarad, és nem abbahagyják, hanem inkább felgyorsítják - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön Hajmáskéren.
 • A kormány fontosnak tartja az emberek véleményét
  A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy az emberek véleményét meghallgassa a szankciókról, hiszen ők szembesülnek azok következményeivel - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott az is: energiatakarékossági okokból - az őszi szünet terhére - hosszabb lesz a téli szünet az iskolákban és ezzel egyidejűleg kormányzati igazgatási szünetet is elrendelnek.
MTI Hírfelhasználó