ENSZ: a keresztény neveltetés a magyar gyerekeket előítéletessé teszi az LMBTQ-val szemben
2021. július 21. 22:48

A nemzetközi emberi jog alapján mindenki maga dönthet saját neméről, és ezt az államoknak tudomásul kell venniük, sőt jogi védelmet kell adniuk a nemváltóknak – így fogalmazott az ENSZ LMBTQ- és genderügyi szakértője. Szerinte a magyar gyerekek keresztény értékeken és magyar identitáson alapuló nevelése csak az LMBTQ emberek iránti előítéletek állandósítását szolgálja, ezért Magyarországot ideje lenne kizárni az Európai Unióból – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Az ENSZ valódi célja az lenne, hogy a nemzetállamok közötti együttműködést segítse, biztosítsa a világbékét. Jelenleg két olyan kontinens van a világon, ahol nincs háború, így az látható, hogy az ENSZ ebben nem sikeres, és azon kellene inkább dolgoznia, ami a feladata – véleményezte Halkó Petra, a Századvég elemzője az ENSZ szakértőjének kijelentését.

A gyermekek egészséges fejlődéséhez való jog nemcsak Magyarországon, hanem világszinten szabályozott dolog.

A nevelés elsődlegesen a szülők feladata, a nemrég meghozott magyar törvény pedig pontosan ezt segíti elő.

A bírálatok megfogalmazásakor rendszerint figyelmen kívül hagynak olyan szempontokat, amelyek nem illeszkednek a mondanivalójukba, például, hogy a magyar kormány demokratikus felhatalmazással bír. A jogállamisági kérdések feszegetése során is számos szempontot hagytak ki és megalapozatlan információkra hivatkoztak.

Brüsszel részéről ez bevett gyakorlat arra, hogy nyomást gyakoroljanak azokra a tagállamokra, amelyeknek a politikai véleménye eltér a nyugati fősodortól, láthattuk ezt a migrációs válság során is. Az ellentétet a föderalisták és szuverenisták párharcaként lehet leírni, egyik oldalon a nemzetállami Európát építők, másik oldalon pedig a nemzeti szuverenitást feladó Európai Egyesült Államok eszméjét favorizálók közötti harc zajlik.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • 1300 egyházi tábor várja nyáron a fiatalokat
    Az idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, ahol nyírbátori görögkatolikus táborozókat köszöntött a Rákóczi-várban.
  • Gyurcsányi karokban éri haláltusa a Momentumot
    A poszt-SZDSZ-es szalonok és a balliberális sajtó részéről oly lelkesen fogadott infjoncokból a DK által dominált baloldali politikai térfél csicskái lettek. Túlzás? Aligha.
  • 5G – 5GK
    A nemzetközi összehasonlítások alapján nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország kiválóan teljesít a vezetékes és a vezeték nélküli digitális infrastruktúrák területén is.
MTI Hírfelhasználó