Szijjártó a BBC-nek: Semmiképpen sem változtatunk az álláspontunkon
2021. július 22. 12:34

Szijjártó Péter a BBC Hard Talk című műsorának vendége volt.

„Ez tényleg kemény volt” – kommentálta a tévés szereplést a külügyminiszter közösségi oldalán. A beszélgetés elején az Európai Egyesült Államok és a nemzetek Európája koncepciók közti ellentét került szóba, majd a műsorvezető felvetette, hogy számos EU-s vezető, állam- és kormányfő kritizálta hazánkat, amiért szerintük Magyarország szembemegy az unió értékeivel – írja a Mandiner online felületén.

„Van esély arra, hogy változtatnak az álláspontjukon?” – kérdezte Stephen Sackur. „Nem, semmiképpen nem változtatunk az álláspontunkon, és nem értek egyet azokkal, akiket ön az előbb idézett” – érkezett Szijjártó válasza. A külügyminiszter leszögezte: Magyarország betart minden szabályt, a hazafias magyar kormány mögött pedig erős parlamenti és társadalmi többség áll.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A műsorvezető ezután azzal érvelt, hogy mindez eurómilliárdokba kerülhet az országnak, mert az EU jogállamisági problémákra hivatkozva belengette, hogy nem kezdi el a költségvetési források kifizetését.

Szijjártó zsaroló dokumentumnak nevezte a jelentést, és megerősítette: nem fogja feladni Magyarország nemzeti érdekeinek képviseletét.

MNO - mandiner.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó