Közeledik az Egyfeszt, mindenkit Gyergyószékre várnak
2021. július 23. 23:03

Július 29. és augusztus 1. között rendezik meg az Egyfeszt Összművészeti Fesztivált, amelynek keretében Gyergyószentmiklóson, a Gyergyó-medencei településeken és Borszéken közel nyolcszáz programmal várják az érdeklődőket. Jegyek online és személyesen is válthatók, a rendezvényt az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett szervezik, biztosítanak lehetőséget oltásra és gyorstesztelésre is.

 Közeledik az Egyfeszt, mindenkit Gyergyószékre várnak

Kép: Barabás Orsolya

Nyolcszáz program lesz három és fél nap alatt ötven helyszínen az Egyfeszt Összművészeti Fesztivál keretében jövő héten. A rendezvényt július 29-én 18 órakor nyitják meg Gyergyószentmiklós főterén. Mindenkit Gyergyószékre várunk – hangsúlyozta Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke az esemény kapcsán tartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón. Elhangzott, hogy kiemelt szerepet kap az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának köszönhetően az örmény udvar. Kulcsár László, a Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület képviseletében elmondta, lesznek állandó kiállítások, toronymúzeum-látogatás, gasztronómiai bemutatkozás, a gyermekmegőrzőben örménymese-hallgatás és bőrdíszműveskedés, a nagyobbaknak térképes kincskeresés, valamint előadások is.

Kassay Péter főszervező kiemelte, már az utolsó tíz méteren vannak a szervezésben, ez a legizgalmasabb időszak. Ami a járványügyi szabályokat illeti, a nagykoncerteken mindenkinek rendelkeznie kell valamilyen védettséggel (oltási igazolás, negatív teszt, fertőzöttségen való átesés). Gyorstesztet Gyergyószentmiklós főterén, illetve a labdarúgópályán is el lehet majd végeztetni 35 lej ellenében. A rendezvény ideje alatt meghosszabbított programmal oltanak koronavírus ellen a Gyergyói-medencében.

Gyergyószentmiklóson a Kórház utcai oltóközpontban 8 és 18 óra között lehet Pfizer- és Johnson&Johnson-vakcinát igényelni, a gyergyóremetei Egészségházban 8 és 14 óra között Pfizer típusú oltást kaphatnak az érdekeltek,

Maroshévízen a Mihai Eminescu Kollégium bentlakásában kialakított oltóközpontban 12 és 20 óra között szintén Pfizer-vakcina kérhető. Borszéken az orvosi rendelőben 14 és 18 óra között Pfizer- és Johnson&Johnson-oltóanyaggal várják az érdekelteket. Többféle típusú jegyet lehet vásárolni, egész fesztiválra szólót, napijegyet, gyerekeknek vagy kedvezményes Gyergyó-medenceieknek szólót, a nagykoncertekre pedig külön kell belépőt venni.

Fontos tudni, hogy a megvásárolt jegyeket karszalagra kell átváltani a regisztrációs pontokon. A rendezvény ideje alatt buszok indulnak Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tóhoz, Borszékre, a Gyergyó-medencei településekre, hogy mindenki el tudjon jutni a neki tetsző programra. Ezek a járatok ingyenesek lesznek azoknak, akik karszalaggal rendelkeznek.

Barabás Orsolya

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó