Közeledik az Egyfeszt, mindenkit Gyergyószékre várnak
2021. július 23. 23:03

Július 29. és augusztus 1. között rendezik meg az Egyfeszt Összművészeti Fesztivált, amelynek keretében Gyergyószentmiklóson, a Gyergyó-medencei településeken és Borszéken közel nyolcszáz programmal várják az érdeklődőket. Jegyek online és személyesen is válthatók, a rendezvényt az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett szervezik, biztosítanak lehetőséget oltásra és gyorstesztelésre is.

 Közeledik az Egyfeszt, mindenkit Gyergyószékre várnak

Kép: Barabás Orsolya

Nyolcszáz program lesz három és fél nap alatt ötven helyszínen az Egyfeszt Összművészeti Fesztivál keretében jövő héten. A rendezvényt július 29-én 18 órakor nyitják meg Gyergyószentmiklós főterén. Mindenkit Gyergyószékre várunk – hangsúlyozta Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke az esemény kapcsán tartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón. Elhangzott, hogy kiemelt szerepet kap az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának köszönhetően az örmény udvar. Kulcsár László, a Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület képviseletében elmondta, lesznek állandó kiállítások, toronymúzeum-látogatás, gasztronómiai bemutatkozás, a gyermekmegőrzőben örménymese-hallgatás és bőrdíszműveskedés, a nagyobbaknak térképes kincskeresés, valamint előadások is.

Kassay Péter főszervező kiemelte, már az utolsó tíz méteren vannak a szervezésben, ez a legizgalmasabb időszak. Ami a járványügyi szabályokat illeti, a nagykoncerteken mindenkinek rendelkeznie kell valamilyen védettséggel (oltási igazolás, negatív teszt, fertőzöttségen való átesés). Gyorstesztet Gyergyószentmiklós főterén, illetve a labdarúgópályán is el lehet majd végeztetni 35 lej ellenében. A rendezvény ideje alatt meghosszabbított programmal oltanak koronavírus ellen a Gyergyói-medencében.

Gyergyószentmiklóson a Kórház utcai oltóközpontban 8 és 18 óra között lehet Pfizer- és Johnson&Johnson-vakcinát igényelni, a gyergyóremetei Egészségházban 8 és 14 óra között Pfizer típusú oltást kaphatnak az érdekeltek,

Maroshévízen a Mihai Eminescu Kollégium bentlakásában kialakított oltóközpontban 12 és 20 óra között szintén Pfizer-vakcina kérhető. Borszéken az orvosi rendelőben 14 és 18 óra között Pfizer- és Johnson&Johnson-oltóanyaggal várják az érdekelteket. Többféle típusú jegyet lehet vásárolni, egész fesztiválra szólót, napijegyet, gyerekeknek vagy kedvezményes Gyergyó-medenceieknek szólót, a nagykoncertekre pedig külön kell belépőt venni.

Fontos tudni, hogy a megvásárolt jegyeket karszalagra kell átváltani a regisztrációs pontokon. A rendezvény ideje alatt buszok indulnak Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tóhoz, Borszékre, a Gyergyó-medencei településekre, hogy mindenki el tudjon jutni a neki tetsző programra. Ezek a járatok ingyenesek lesznek azoknak, akik karszalaggal rendelkeznek.

Barabás Orsolya

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó