Kiskorúaknak szóló LMBTQ-könyvet tettek elérhetővé magyarul
2021. július 25. 16:25

A hamburgi székhelyű Migo kiadó, a közelmúltban elfogadott magyarországi törvényre reagálva a héten lefordította és ingyenesen elérhetővé tette online a fiataloknak szóló Mi is az LGBTIQ?, avagy bevezetés a gender és a sokszínűség világába című könyv néhány fejezetét – írja a Vasárnap.hu.

Thilo Schmid, a kiadói csoport ügyvezető igazgatója nyíltan vállalja, hogy a közelmúltban elfogadott pedofilellenes törvénycsomagra kívánt reagálni a lépésével, amely többek között betiltja a heteroszexualitástól eltérő szexualitást ábrázoló gyermek- és ifjúsági könyveket és filmeket – számolt be a Die Welt.

A fejezeteket átlapozva láthatjuk, hogy az kifejezetten a 18 év alatti tinédzserekhez szól, alapos részletességgel és „kiskorúakat segítő egyszerűséggel” bemutatva az LMBTQ-jelenséget.

A szerzőpáros – Linda Becker és Julian Wenzel – propagandaszövege az LGBTIQ-mozaikszó értelmezésével kezdődik, a leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, interszexuális és queer kifejezések mélyreható magyarázatával. Az írók a mozgalom kialakulásával és céljaival folytatják, majd elidőznek a biológiai és a társadalmi nem különbségénél, s végül rátérnek a gyermekek jogaira.

Az olvasmány egyértelműen arra törekszik, hogy meggyőzze és befolyásolja az identitásukban még bizonytalan tinédzsereket.

Erre utal egy „magasröptű” dialógus is a bába és az újszülött között: „Gratulálunk! Ez egy lány!” kiált fel a gyermeket világra segítő bába, mire a baba, kezében egy zászlóval tiltakozik, hogy „Ez nem mindig egyértelmű!”

Thilo Schmid kifejtette, hogy nem lehet közömbös a kisebbségek diszkriminációja iránt, így ezzel a politikai üzenettel lázad a magyarországi események ellen. Szerinte a gyermekvédelmi törvény átlép egy határt, így ő a digitális lehetőségekkel kíván átlépni egy másik határt, egy államhatárok közöttit.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

MNO
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó