Tokió 2020 - A hétfői magyar mérleg
2021. július 26. 15:33

A magyar versenyzők hétfői eredményei a tokiói olimpián:

   ASZTALITENISZ
férfi egyes: Majoros Bence 4-1-re kikapott a dán Jonathan Groth-tól a 32 közé jutásért rendezett második fordulós mérkőzésen, és kiesett

    CSELGÁNCS
női 57 kg: Karakas Hedvig az első fordulóban kikapott és kiesett

    HEGYIKERÉKPÁR
férfi terepverseny: Parti András 32.

    TRIATLON
férfi verseny: Bicsák Bence 7., Tóth Tamás 29.

    ÚSZÁS
férfi 200 m gyors: Németh Nándor 15.
férfi 4x100 m gyorsváltó: a Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor négyes 3:11.06 perces országos csúccsal 5.
férfi 200 m pillangó: Milák Kristóf legjobb idővel elődöntős, Kenderesi Tamás 8. idővel elődöntős
női 200 m vegyes: Hosszú Katinka második idővel elődöntős, Sebestyén Dalma 17.
női 1500 m gyors: Késely Ajna 9., Mihályvári-Farkas Viktória 12.

    VITORLÁZÁS
Laser Standard: Vadnai Benjamin a második futamban 21., a harmadikban pedig a kilencedik helyen ért célba, s összesítésben a kilencedik pozícióban áll.
Laser Radial: Érdi Mária hétfőn mindkét futamában a 16. lett, ezzel a 20. a 44 versenyző között.
női szörf: Cholnoky Sára előbb a 21., majd a 25., aztán a 15. helyen futott be a második versenynapon, így elmozdulva az utolsó helyről a 26. pozíciót foglalja el.

    VÍVÁS
női kard egyéni: Márton Anna három győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen végzett, Pusztai Liza egy győzelemmel és egy vereséggel 9., az egy fordulóval korábban kezdő Katona Renáta ugyanilyen teljesítménnyel 32. lett

    VÍZILABDA
női csoportmérkőzés, B csoport: Magyarország-Orosz Olimpiai Csapat 10-10

MTI
Címkék:
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
  • Állam- és kormányfők a demográfiai csúcson
    Közös konferencianyilatkozatot ír alá Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen részt vevő állam- és kormányfőkkel a csütörtökön kezdődő IV. budapesti demográfiai csúcson - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó