Két lelkésznő kötött egymással házasságot
2021. július 26. 22:54

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A francia Egyesült Protestáns Egyház 2015-ös zsinatán engedélyezte az azonos nemű párok házasságát, és ez az első alkalom, hogy az egyház két lelkésze, két nő kötött házasságot.

Émeline korábban informatikusként, Agnès grafikusként dolgozott, teológiai tanulmányaik alatt találkoztak. Émeline jelenleg a Montpellier és agglomerációjának lelkésze. Mint mondják, sok nehézséggel járt, míg eljutottak idáig, de fontosnak tartották, hogy meg tudták élni ezt a pillanatot.

Kép
 
Kép
 
Kép
(Photos : Mathias Fourmand)

Ez azt jelenti, hogy elmondhatjuk, hogy ugyanolyan pár vagyunk, mint mások, mondták el a France Blue-nak nyilatkozva.

Mint mondják, nagyon fontosnak tartják, hogy fejlődött egyházuk mentalitása az LMBTQ személyeket illetően, az ő házasságkötésük pedig ennek a mentális fejlődésnek a szimbóluma.

V4NA Hírügynökség
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó