Ötszáz bizony, dalolva ment
2021. július 27. 00:56

Alig ötszázan gyűltek össze a Momentum tüntetésén

Mint arról mi is beszámoltunk, tüntetést szervezett hétfőre a Momentum az állítólagos lehallgatási ügy miatt. A demonstrációhoz öbb ellenzéki párt is csatlakozott. A tüntetők 18 órától gyülekeznek a Terror Háza előtt, innen vonulnak át a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, ahol beszédek is elhangoznak majd. Mindeddig nagyjából ötszáz ember gyűlt össze az Index szerint.

A rendezvényen felszólal Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, az LMP politikusa, Tetlák Örs, Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, az MSZP-s Bárándy Gergely, a Párbeszéd politikusa, Dorosz Dávid, Lukácsi Katalin, Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke, valamint Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő is.

A mandiner olvasója hat előtt pár perccel fotózott az Andrássy úton. A Momentum Pegasus-tüntetésén olyan kevesen voltak, hogy elfértek a járdán. A létszám egy májusi délelöttön nagyobb szokott lenni a Terror Háza előtt, ha 4-5 kiránduló gimis osztály egyszerre áll sorba a bejutásért.

Nyitókép: Mátrai Dávid, belső kép: olvasói felvétel

mandiner.hu
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó