Óriási robbanás történt egy német vegyipari parkban – videó
2021. július 27. 22:12

Robbanás rázta meg a németországi Leverkusen városát, ahol egy vegyipari vállalatok számára fenntartott ipari parkból hatalmas fekete füst gomolyog. Legalább egy ember meghalt a robbanásban.

A német hatóságok extrém veszélyesnek ítélték meg a helyzetet, a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon, és csukják be az ablakokat és az ajtókat, a területet pedig kerüljék el.

Lars Friedrich, a Chempark gyár vezetője elmondta, hogy egy ember életét vesztette, 16 munkás megsérült.

Az AP hírügynökség újabb jelentése szerint legalább ketten haltak meg.

Négy embert eltűntként tartanak nyilván, gőzerővel kutatnak utánuk - tette hozzá. Friedrich reményét fejezte ki, hogy a négy eltüntet élve megtalálják.

Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a keddi robbanást. A helyszínre a tűzoltók mellett a szennyezés mértékét felderítő járműveket is kiküldtek - írja az AP News.

A kölni rendőrség egyelőre nem tud a robbanás okáról.

video

Több közeli autópályát lezártak a hatóságok. Kiterjedt mértékű károkról számoltak be. A Focus.de szerint a munkavállalók egyelőre nem hagyhatják el a helyszínt.

A hatalmas fekete füstfelhő – DPA/ AFP/Oliver Berg

A Kölner Stadt-Anzeiger című napilap azt írta, hogy a robbenás Buerrig negyedben történt, szemétégető üzemben.

Az újság szerint a füstfelhő északnyugati irányban Burscheid és Leichlingen városok felé haladt. Hozzátették, hogy a régió egész területéről hívtak tűzoltókat, hogy segítsenek a tűz oltásában.

origo.hu, AP
Címkék:
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó