Gyengült szerdán a forint
2021. július 28. 19:59

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon, leadva ezzel az előző nap a jegybanki kamatemelést követően elért erősödését.

Kedden a forint erősödött miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a piaci várakozásoknál kissé nagyobb mértékben, 30 bázisponttal 1,20 százalékra emelte az alapkamatot, a kamatfolyosót pedig a 0,25 százalék és 2,15 százalék közötti szintre emelte. Virág Barnabás, az MNB alelnöke emellett megerősítette, hogy a monetáris tanács a kamatemeléseket mindaddig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok újra kiegyensúlyozottá válnak.

Szerdán a forint 0,4 százalékkal gyengült az euróval, 0,5 százalékkal a dollárral és 0,6 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az euró jegyzése a kora reggeli 359,18 forintról este hét órára 360,65 forintra, a dolláré 303,80 forintról 305,26 forintra, a svájci franké pedig 332,14 forintról 334,33 forintra emelkedett.

Júliusban a forint gyengült. Szerda esti jegyzésén a forint 2,7 százalékkal áll gyengébben az euróval, 3,1 százalékkal a dollárral és 4,4 százalékkal a hó eleji árfolyamához képest.

Év eleji árfolyamánál az euróval szemben 0,5 százalékkal áll erősebben a forint, a dollárral szemben 2,8 százalékkal gyengébben, a svájci frankkal szemben pedig 0,3 százalékkal erősebben.

MTI
Címkék:
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó