Varga Judit Lewis Hamiltonnak: A cipész maradjon a kaptafánál
2021. július 29. 22:06

„Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához” – közölte Varga Judit a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

Az igazságügyi miniszter hozzátette: A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre. Jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből.

„Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a Forma–1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél” – mondta a kormánypárti politikus, aki egyúttal sok sikert kívánt a brit pilótának a soron következő Magyar Nagydíjra.

Mint ismert: a kormány népszavazást kezdeményez, miután a júniusban elfogadott gyermekvédelmi törvényt több támadás is érte Brüsszelből, mivel a jogszabály – többek között – megtiltja az LMBTQ-érzékenyítést folytató szervezeteknek, hogy az iskolákban vagy az óvodákban előadásokat tartsanak.

Emiatt fakadt ki Lewis Hamilton az Instagram-oldalán, amikor egy bejegyzésben a törvényt támadta, és arra buzdította a magyar szurkolóit, hogy az LMBTQ-közösséget támogatva voksoljanak a referendumon. Az autóversenyző már nem először tett hitet a homoszexuális propaganda mellett, pedig évekkel ezelőtt még a saját unokaöccsét is megszólta, amiért fiú létére lányruhát vett fel egy családi rendezvényen. A pilóta akkor rengeteg kritikát kapott, aminek hatására végül az LMBTQ-ideológia egyik fő szószólójává avanzsált.

MNO - Facebook
Címkék:
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó