Letette esküjét az LMP új NVB-delegáltja
2021. július 30. 11:54

Letette esküjét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) LMP által delegált új tagja, Csonka Krisztián - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI-vel pénteken.

A jogszabály szerint az Országgyűlésben frakcióval rendelkező pártok egy-egy tagot delegálhatnak az NVB-be. Az LMP a múlt héten hívta vissza a testületből Bodolai László ügyvédet.
   
Az NVI közleménye szerint a párt Csonka Krisztiánt delegálta a testületbe, aki Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke előtt pénteken le is tette az esküt, így az NVB-tagsággal járó minden jogát és kötelezettségét gyakorolhatja.
 

MTI
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó