NB I-es futball – Minden csapat otthon focizik a hazai meccsein
2021. július 30. 12:41

Újdonsággal kezdődik a magyar labdarúgó NB I. 2021–2022-es idénye: az MLSZ bevezette a videóbíró használatát. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője szerint minden élvonalbeli stadion alkalmas a VAR-rendszer befogadására és működtetésére. Egy nap három mérkőzést tudnak kezelni a VAR-kocsival, amelyben három szakember tevékenykedik: a videóbíró, a videóasszisztens és az operátor. Ők közvetlen kapcsolatban állnak a játékvezetővel, a végső döntés minden esetben az utóbbi kezében van.

A Honvéd is haza­költözött, minden csapat otthon focizik a hazai meccsein

Kép: MTI/Bruzák Noémi

Az élvonalban továbbra is tizenkét csapat szerepel majd, az előző idény első tíz helyezettjéhez két újonc, az egyéves szünet után visszatérő Debreceni VSC és a korábban a 2016–2017-es idényben a legjobbak között szereplő Gyirmót csatlakozott.

Az átigazolási időszak aligha rendezte át alapvetően az erőviszonyokat, de elképzelhető, hogy a Ferencváros, amely a mostani szezonnak is egyértelmű esélyese, ezen a fronton is növelte előnyét riválisaival szemben Ryan Mmaee, Stjepan Loncar és Kristoffer Zachariassen szerződtetésével. Ugyanakkor nyolc hónapra elveszítette a keresztszalag-szakadást szenvedett középpályását, Sigér Dávidot.

A válogatottak közül (egyelőre) Bolla Bendegúz (Wolverhampton, majd kölcsönben Grasshoppers), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba) és Gazdag Dániel (Philadelphia Union) igazolt külföldre.

A tizenkettes mezőnyből három klub is új edzővel vág neki a szezonnak, Peter Stöger a Ferencvárost, Joao Janeiro a Kisvárdát, a – válogatott stábjából érkező – olasz Giovanni Costantino az MTK-t irányítja majd.

A MOL Fehérvárnál a nemzetközi kupakudarc után lemondó Kovács Zoltánt a Zalaegerszegről érkező Sallói István váltotta a sportigazgatói poszton. Sallói – a Vidi korábbi játékosa – és a vezetőedző Szabics Imre legutóbb a válogatott stábjában dolgozott együtt, Dárdai Pál, majd Bernd Storck kapitánysága idején.

Immár minden csapat saját stadionjában játszhatja hazai mérkőzéseit, a Honvéd hazaköltözött Kispestre, a Bozsik Arénába.

Kép: honvedfc.hu

Az első forduló programja. Péntek: Paks–Mezőkövesd 18.15, Gyirmót–MTK 20.30. Szombat: Ferencváros–Kisvárda 17.45, Bp. Honvéd–Debrecen 20.00. Vasárnap: ZTE–MOL Fehérvár 17.45, Újpest–Puskás Akadémia 20.00. w
 

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó