75 éves a forint
2021. július 30. 15:40

 

75 éves a forint, a jegybank jubileumi konferenciát tart augusztus 2-án, hétfőn.

EMLÉKÉRME - „A MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÁSÁNAK 90. ÉVFORDULÓJA” TISZTELETÉRE

Az online-tanácskozást Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke nyitja meg.

A számos banki szakembert felvonultató konferencián a forint bevezetésének 75. évfordulója tiszteletére készített 5 forintos forgalmi érme emlékváltozatát kibocsátja: Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Pataki Tibor igazgató, Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai igazgatóság vezetője is összefoglalja gondolatait a magyar fizetőeszköz 75 éves múltjáról, és jövőjéről.

 

EMLÉKÉRME - „A MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÁSÁNAK 90. ÉVFORDULÓJA” TISZTELETÉRE

gondola
Címkék:
 • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
  A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
 • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
  Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
 • Közeleg a 10. Szemrevaló
  Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó