Szombaton délen napsütés, északon erős légmozgás, zivatarok
2021. július 30. 16:55

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: pénteken a sok napsütést időnként kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de a Dunántúl északi felében napközben, valamint az éjszaka második felében kialakulhat néhol zápor, zivatar.
   
Szombaton a déli tájakon továbbra is sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, másutt erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. A Dél-Dunántúlon, illetve a Duna-Tisza köze déli részén kisebb a csapadék esélye, másutt - különösen délután - több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar. Néhol heves zivatarok is lehetnek. Pénteken főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegységben időnként megélénkül a délnyugati szél, szombaton pedig már nagy területen élénk, sőt néhol erős is lesz az északnyugatira forduló légmozgás. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 37 fok között valószínű, északnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.
 

MTI
Címkék:
  • „Mesterterv" – Üldözné a baloldal az adózókat
    Bizonyos, hogy az adórendszerben korszakváltás lenne, mert véget vetnének az elvonások csökkentésének, és ismét beköszöntene az adóemelések időszaka. Ahogy sok minden másban is, ebben is egyetértenek Gyurcsány Ferenc szövetségesei. Ez nem lenne újdonság, miután 2010 előtt is így csinálták.
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
MTI Hírfelhasználó