Szombaton délen napsütés, északon erős légmozgás, zivatarok
2021. július 30. 16:55

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: pénteken a sok napsütést időnként kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de a Dunántúl északi felében napközben, valamint az éjszaka második felében kialakulhat néhol zápor, zivatar.
   
Szombaton a déli tájakon továbbra is sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, másutt erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. A Dél-Dunántúlon, illetve a Duna-Tisza köze déli részén kisebb a csapadék esélye, másutt - különösen délután - több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar. Néhol heves zivatarok is lehetnek. Pénteken főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegységben időnként megélénkül a délnyugati szél, szombaton pedig már nagy területen élénk, sőt néhol erős is lesz az északnyugatira forduló légmozgás. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 37 fok között valószínű, északnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.
 

MTI
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó